Çözüldü Banliyö ve TürkNet

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gerome

Megapat
Şu an aile evinde 16 Mbps internet için Türk Telekom'a 60 lira ücret ödüyorum. Uzun zamandır altyapının kötü olmasından dolayı hızımı 12 Mbps'e sabitlemiştim. 1 ay sonra taahhütüm biteceği için bana saçma bir teklifle geldiler. Arayan kişi tarifemi 12 Mbps olanla değiştireceğini ve yeni ücretin 75 lira olacağını söyledi. Bunun indirimli ve sınırsız olacağını anlatıp muhtemelen beni bu işlerden anlamayan biri zannedip 20 dakika ikna etmeye çalıştı. Önceki evimde TürkNet firmasına 85 lira ücret ödeyip 100 Mbps hız alıyordum ve çok memnundum. Bu ev adresini sorguladığımda ve arayıp bilgi aldığımda 35 Mbps'e veya ek ücret verirsem 50 Mbps'e kadar hız sunabileceklerini söylüyorlar. Şimdi sadece Türk Telekom altyapısının olduğu, merkeze 20 dakika bir beldede bu hız mümkün müdür? Sizce denemeye değer mi? Örneğin şu konudaki gibi mi olur yoksa şansa mı bağlı?

Ekran Alıntısı.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bulunduğum bölgede insanlar aşırı bilgisiz. Herkes mecburen Türk Telekom kullanıyor ve 60-80 lira para verip en fazla 10 mbps hız alıyorlar. Elimi taşın altına koyup Türknet'i deneyimleyip mahallenin yol göstericisi olmayı düşünüyorum. Umarım şanslı olurum. 😅
Konuya bir güncelleme yapmak istiyorum. Deneyimlerim, bundan sonra benim gibi merkezden uzak yerlerde yaşayanlar için Türk Telekom'dan ayrılacaklara yol gösterici olur belki. Bu konuyu açtıktan sonra araştırma yaptım. Bizim mahalle ile ilgilenen saha ekipleri yıllardır santralden bana gelen hattın kötü durumda olduğunu en fazla 8 Mbps alabileceğimi söylüyorlar. Eklediğim resim ile göreceğiniz gibi konuyu açtığımdan sonra yaşadığım bir arızadan(oksitlenme) sonra yine hattı 8'e sabitlediler. Operatör değişikliği yapacağım için ses etmedim. 15 Eylül'de biten Türk Telekom taahhüdüm ile birlikte Türk Telekom tarifelerine son kere bir göz attım. 8 Mbps paket bile en az 70 küsür liradan veriliyor. Nette yazılan 12 Mbps paket ücreti olan 62 Türk lirasın üzerinde yaptıkları vergi ve ek ücret eklemeleriyle en az 80-85 Türk lirası olduğunu duydum. Yani internet siteleri üzerinde yazan her paket ücretine 15-25 lira arası ek hizmet veya vergi ekleniyor. Burada biraz sinirlendim tabi. Online eğitim, iş için internetin bu kadar gerekli olduğu bir dönemde insanların altyapı bakımından zorunlu olduğu tekel firma böyle şark kurnazlığı yaparsa haliniz zaten beter. Bu arada şuan Eylül faturam 125 Türk lirası. Onun tartışmasını hiç yapmak istemiyorum. Mantıklı bir şekilde düşününce ''5 lira fazla veririm Türk Telekom'un bana kısıtlı verebilecekleri 8-12 Mbps net yerine Turknet hattın verebileceği maksimum hızı alırım'' dedim ve sonunda 16 Eylül'de Turknet'e başvurumu yaptım. Bugün belgelerin ulaşması ile 48 saat içerisinde geçişin tamamlanacağı belirtildi. Şuan aklıma takılan tek şey geçişten hemen sonra bana dedikleri port değişikliğinin geçiş tamamlandıktan sonra ancak yine benim talebimim üzerine VDSL geçişi için yapılması gerektiği.
Güncelleme 2: Geçiş tamamlandıktan sonra VDSL port değişikliği için başvurdum. 24 saat geçmeden geçiş tamamlandı. Hız değerlerini yine aşağıya ekliyorum. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı görmedim. Hat değerleri biraz sınırda gibi, yorumlarınızı bekliyorum.
ADSL tanımlı şu anda altyapınızı sorgulayın Extranet'ten orada yazar VDSL ve kaç Mbps alacağın.

Söylediğiniz servis sağlayıcısının net sitesinden sorguladığımda ADSL olarak maksimum 9 Mbps'e kadar hizmet sunduğunu gösteriyor. Bu sorgulama net cevabımız mı oluyor anlamadım? VDSL'e geçiş konum olarak imkansız mı?

Söylediğiniz servis sağlayıcısının net sitesinden sorguladığımda ADSL olarak maksimum 9 Mbps'e kadar hizmet sunduğunu gösteriyor. Bu sorgulama net cevabımız mı oluyor anlamadım? VDSL'e geçiş konum olarak imkansız mı?
millenicomdan sorgulayın birde oda aynısını diyorsa bölgenizde vdsl yok demektir.
veya yeni yapılan bir kabin varsa aktif olmamıştır.

Altyapı sorgulaması yaptığınızda 9 Mbps görüyorsanız en fazla o kadar alırsınız, ki o kadar hızı da vermiyorlar. Benim de sözleşmem önümüzde ki ay bitiyor, şuan 16 Mbps'e kadar olan tarifeye 66TL ödüyorum. Daha dün görüştüm, 12 Mbps'e kadar olan internet için 84.99TL, 16 Mbps'e kadar olan için 89,99TL istiyor Türk Telekom. Üstelik 2 yıl taahhütlü.

Netspeed aynı paket için 66TL istiyor, Türknet 35'e kadar 85TL istiyor. İki firmada da taahhüt yok.

Millenicom'dan sorgulayın bir de oda aynısını diyorsa bölgenizde VDSL yok demektir.
Veya yeni yapılan bir kabin varsa aktif olmamıştır.

Milleni'den sorguladığımda ise alabileceğim hızı 56 Mbps gösteriyor.

Altyapı sorgulaması yaptığınızda 9 Mbps görüyorsanız en fazla o kadar alırsınız, ki o kadar hızı da vermiyorlar. Benim de sözleşmem önümüzde ki ay bitiyor, şu an 16 Mbps'e kadar olan tarifeye 66TL ödüyorum. Daha dün görüştüm, 12 Mbps'e kadar olan internet için 84.99TL, 16 Mbps'e kadar olan için 89, 99TL istiyor Türk Telekom. Üstelik 2 yıl taahhütlü.

NetSpeed aynı paket için 66TL istiyor, TürkNet 35'e kadar 85TL istiyor. İki firmada da taahhüt yok.

TürkNet'in hem sitesinden hem müşteri hizmetlerinden alabileceğim hızları doğruladım. 35 Mbps için 85 lira 50 Mbps için ise 95 lira istiyorlar. Ben bu hızları sunacağına inanmadan servis sağlayıcımı değiştirmek istemiyorum.

Milleni'den sorguladığımda ise alabileceğim hızı 56 Mbps gösteriyor.

TürkNet'in hem sitesinden hem müşteri hizmetlerinden alabileceğim hızları doğruladım. 35 Mbps için 85 lira 50 Mbps için ise 95 lira istiyorlar. Ben bu hızları sunacağına inanmadan servis sağlayıcımı değiştirmek istemiyorum.

Altyapı sorgulama yaptığınız zaman bu firmaların hepsi küçük farklarla aynı şeyi verir. Yani Millenicom 56 der, Türknet 55 der, Türk Telekom 54 der. Siz ona 50 Mbit olarak bakın.

Türknet'te şöyle bir şey var. Eğer kendi altyapıları o bölgede bulunuyorsa çok iyi hizmet alırsınız, artı olarak upload hızınız da yüksek olur. Maalesef bu ülkede internet hizmeti Türk Telekom'un tekelinde. Hemen hemen tüm ISS'lar Telekom altyapısını kiralıyor. Eğer diğer firmalara güveniyorsanız deneyin derim ama aynı seviyede müşteri hizmetleri, sorun çözümleme hızı vs beklemeyin.

Bulunduğum bölgede insanlar aşırı bilgisiz. Herkes mecburen Türk Telekom kullanıyor ve 60-80 lira para verip en fazla 10 mbps hız alıyorlar. Elimi taşın altına koyup Türknet'i deneyimleyip mahallenin yol göstericisi olmayı düşünüyorum. Umarım şanslı olurum. 😅
Konuya bir güncelleme yapmak istiyorum. Deneyimlerim, bundan sonra benim gibi merkezden uzak yerlerde yaşayanlar için Türk Telekom'dan ayrılacaklara yol gösterici olur belki. Bu konuyu açtıktan sonra araştırma yaptım. Bizim mahalle ile ilgilenen saha ekipleri yıllardır santralden bana gelen hattın kötü durumda olduğunu en fazla 8 Mbps alabileceğimi söylüyorlar. Eklediğim resim ile göreceğiniz gibi konuyu açtığımdan sonra yaşadığım bir arızadan(oksitlenme) sonra yine hattı 8'e sabitlediler. Operatör değişikliği yapacağım için ses etmedim. 15 Eylül'de biten Türk Telekom taahhüdüm ile birlikte Türk Telekom tarifelerine son kere bir göz attım. 8 Mbps paket bile en az 70 küsür liradan veriliyor. Nette yazılan 12 Mbps paket ücreti olan 62 Türk lirasın üzerinde yaptıkları vergi ve ek ücret eklemeleriyle en az 80-85 Türk lirası olduğunu duydum. Yani internet siteleri üzerinde yazan her paket ücretine 15-25 lira arası ek hizmet veya vergi ekleniyor. Burada biraz sinirlendim tabi. Online eğitim, iş için internetin bu kadar gerekli olduğu bir dönemde insanların altyapı bakımından zorunlu olduğu tekel firma böyle şark kurnazlığı yaparsa haliniz zaten beter. Bu arada şuan Eylül faturam 125 Türk lirası. Onun tartışmasını hiç yapmak istemiyorum. Mantıklı bir şekilde düşününce ''5 lira fazla veririm Türk Telekom'un bana kısıtlı verebilecekleri 8-12 Mbps net yerine Turknet hattın verebileceği maksimum hızı alırım'' dedim ve sonunda 16 Eylül'de Turknet'e başvurumu yaptım. Bugün belgelerin ulaşması ile 48 saat içerisinde geçişin tamamlanacağı belirtildi. Şuan aklıma takılan tek şey geçişten hemen sonra bana dedikleri port değişikliğinin geçiş tamamlandıktan sonra ancak yine benim talebimim üzerine VDSL geçişi için yapılması gerektiği.
Güncelleme 2: Geçiş tamamlandıktan sonra VDSL port değişikliği için başvurdum. 24 saat geçmeden geçiş tamamlandı. Hız değerlerini yine aşağıya ekliyorum. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı görmedim. Hat değerleri biraz sınırda gibi, yorumlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    16,1 KB · Görüntüleme: 54
  • sondurum.JPG
    sondurum.JPG
    16,8 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı