Bannerlord D3d_device_context hatası

İşletim sistemi
Windows 11

StrokeR1

Decapat
Daha fazla  
RAM
XPG Gammix 3200 MHz 2x8
Ekran kartı
ASUS Dual RX 5500 XT 4 GB
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 3 3100
Mount & Blade II: Bannerlord'da 200'den fazla saatimin olduğu bir Save'im var ve daha önce hiç karşılaşmadığım olan bir hatayla karşılaşmaya başladım ve çözümünü bir haftadır bulamadım. Bir ordu savaşına girerken yükleme ekranındayken sürekli bu hatayı alıyorum, oyuna girerken değil. Çözümünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230817_213411.jpg
    254,4 KB · Görüntüleme: 667
Bir Bakın Derim ;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostlar merhaba hala sorunu bugünde de yaşayanlar olacaktır eminim. Bu konuda bende sorun yaşadım çoğu şeyi araştırdım ve dediklerimi yaparsanız çözüleceğini düşünüyorum.
İlk önce yapılması gerekenle fazla sizdeki sorun nedir bilemiyorum ama bunlardan biridir.
1- Sistemi kötü olan arkadaşlar ya da orta seviye olanlar ilk önce güncel sürücülerini değil daha stabil sürücülerde takılması gerektiğini düşünüyorum. DDU ile eski driverları kaldırıp sizin modelinize uygun stabil driverları kullanmalısınız. W11 değil bence tercihiniz Windows 10 olmalı.
2- Sistemi iyi olanlar sürücülerini güncel tutsun ya da 3 ay önceki falan daha satbil sürücülerde kalabilirler. Ama en güncelinde kalmak daha doğru.
3- Oyunu bende modlu oynuyorum bundan dolayı bazı modları devre dışı bırakmak gerekiyor özellikle görüntüler ya da arenalar ekleyen fazla hava değiştiren şeyler mesela. ( ben realistic hava şeyini ve arenas extended modunu) devre dışı bıraktım.
4- NVIDIA ayalarını programı seçip oldukça performans moduna ayarlayın.
5- Oyuna girmeden shader klasörünü silip nereden indirdiyseniz o sağlayıcıdan oyunun dosyalarını doğrulatın ve tekrar yüklensin. Klasörü belgeler program filesdan bulabilirsiniz.
6- Oyun ayarları kısmına geldik. İlk önce en güçlü ekran kartınızı oyundan seçeceksiniz. Hemen seçilmiyor bir çık gir yapmanız lazım. Sonra ise görüntü ayarlarına gelin burada istediğiniz gibi( kumaş simülasyonu mozaikleştirme falan kapalı kalsın) seçin ama sağ alttaki VRAM işini yarıyı geçmeyecek şekilde koruyun. Daha sonra ennn önemlisi çözünürlük işi burada benim mesela 1920x1080 seçiyorum sonra bir bakıyorum masaüstü çözünürlükte kalmış. Bunun için bir düşük 1760x990 kullanabilirsiniz veya o şeyde kontrol eder dizersiniz. ARTIK ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR. Baktınız çözülmedi en son VRAM yükünü daha da düşürüp FPS kilitlemeye bakabilirsiniz ama bence gerek kalmayacak umarım çözülür geri dönüşlerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…