Bannerlord İle İlgili Sorularım

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Arkadaşlar oyun çok güzel. Bir sürü mod indirip daha da güzelleştirdim lakin anlamadığım, yapamadığım şeyler var. Warband'ı oynamadığım için oyuna biraz yabancıyım.
  1. Bir krallığa neden doğrudan savaş ilan edemiyorum? Krallık menüsünde o tuş deaktif sürekli. Aynı şekilde barışta teklif edemiyorum illa bir lord bulmam gerekiyor.
  2. Krallığın elinden parayla kale satın alabiliyor muyum? Veya bir kaleyi onlara vererek barış yapabiliyor muyum?
  3. Müttefik nasıl edineceğim? Krallıklarla nasıl müttefik olabiliyoruz?
  4. Güney İmparatorluğu'nun kraliçesi ile evlenemiyorum bir türlü boşver yazısı çıkıp duruyor. Nasıl evlenebilirim?
  5. Güney İmparatorluğu kraliçesi ile evlenirsem onun krallığına çöküp kalelerini kendi imparatorluğuma katabiliyor muyum?
  6. Oyunu güzelleştirecek mod öneriniz var mı?
  7. Bir de komployu durdur görevi bozukmuş sanırım konsoldan yapıyorum ama sürekli tekrar yapmamı istiyor. Bu durumu nasıl çözebilirim?
  8. Videolarda insanlar çift elli silahlarla birden fazla düşmanı aynı anda alt edebiliyor. Bunu nasıl yapabiliyorlar? Aynı silah bende var ama ben öldüremiyorum.
Sorularım bunlar. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ben 1. - 2. - 3. - 4. ve 5. soruya cevap vermek istiyorum.

1. Oyuna yeni başladığın da kalen olmadığı için savaş ilan edemiyorsun. Bir krallığa katıl ve ya kale kuşatıp alman gerek.
  2. Para ile kale satın almak yok ve barış için kale vermek yok. Tek bir şey var " Ya kale kuşatıp alırsın ya da kalen kuşatılıp senden alınır."
  3. Müttefik edinme şöyle var. Kalen olduğu zaman yanına lord çekebiliyorsun. Lord'la konuşunca şöyle bir metin çıkıyor örnek isim olarak Awdhan " Lordum Awdhan, sadakatinize değmez" metnine basınca üstte kutucunlar çıkıyor. Sonra sen lordla konuştukça kutucukları doldursan lord senin tarafına geçiyor. Dolduramazsan da gidiyor zaten. Diyelim ki konuştun 2 kutu doldu. O 2 kutu dolu olarak kalıyor. Bir kaç gün sonra konuşursan geri kalan 2 kutuda dolarsa lord sana geçiyor. Yani kutucukların sıfırlanmıyor.
  4. Rhaegea(Güney İmparatorluğu Lideri) ile evlenmek yok. Ama kızı ile evlenebilirsin adıda "IRA". Konuşmadan önce save almanı öneririm çünkü kutucuklardan biri bile dolmazsa daha sonra konuşunca "biz birbirimize uygun değiliz" diyor. 5. soru cevabı da bunun içinde evlenemediğin için kaleleri ancak kuşatarak alman gerekiyor.

Ben 1. - 2. - 3. - 4. ve 5. soruya cevap vermek istiyorum.

1. Oyuna yeni başladığın da kalen olmadığı için savaş ilan edemiyorsun. Bir krallığa katıl ve ya kale kuşatıp alman gerek.
  2. Para ile kale satın almak yok ve barış için kale vermek yok. Tek bir şey var " Ya kale kuşatıp alırsın ya da kalen kuşatılıp senden alınır."
Hali hazırda bir sürü kale ve yerleşkeyi ele geçirmiş kendi krallığımı kurmuş durumdayım. İmparatorluğu birleştir görevini bir türlü bitiremedim 2/3'te kaldı. Onunla alakası olabilir mi?
  1. Müttefik edinme şöyle var. Kalen olduğu zaman yanına lord çekebiliyorsun. Lord'la konuşunca şöyle bir metin çıkıyor örnek isim olarak Awdhan " Lordum Awdhan, sadakatinize değmez" metnine basınca üstte kutucunlar çıkıyor. Sonra sen lordla konuştukça kutucukları doldursan lord senin tarafına geçiyor. Dolduramazsan da gidiyor zaten. Diyelim ki konuştun 2 kutu doldu. O 2 kutu dolu olarak kalıyor. Bir kaç gün sonra konuşursan geri kalan 2 kutuda dolarsa lord sana geçiyor. Yani kutucukların sıfırlanmıyor.
Krallıklarla direkt müttefik yapamıyor olmamız saçma olmamış mı? Vlandiya ile savaştayım, Battanya'da Vlandiya ile savaşta. Battanya ile müttefik olup Vlandiya'nın kökünü kazımak istiyorum mesela ama oyun bu konuda özgürlük sağlamıyor bana.

Ayrıca yaşadığım saçma bir olayı da paylaşayım. Güney imparatorluğu ile Khuzait imparatorluğunun kalesini kuşattık. Yani o 760 kişilik ordusuyla kuşatmıştı yardım etmek amaçlı ben de 200 kişilik ordumla kuşatmaya dahil oldum. Hazırlık, kule ve tokmak yapımı bitti ama kraliçe biter bitmez kuşatmayı terk edip gitti. Ben de tek başıma kaleyi aldım ve ele geçirdim.

Evet o kale kuşatma olayını bende yaşadım. Bir anda bırakıp gidiyorlar kaleleri. Hal bu ki duvarlar yıkılmış kaleye saldırı yapsak alacağız ama kuşatmayı iptal edip kale korumaya yöneliyorlar. Ben şu an bir krallık içerisindeyim kendi krallığımı kurmadım. Bir kaç kez save sildim yükledim denemeler yaptım bugları falan araştırdım oyun içerisinde. Bir çok bug buldum ve geri bildirim sağladım. Umarım kapatırlar. Müttefik krallıklara gerek yok aslında çoğu işleri zaten kendi krallığınıza aldığınız lordlar yapıyor. Kale kuşatma ve ya kaleleri koruma gibi. İmparatorluğu birleştir görevi 3 imparatorluk var oyunda Kuzey, Batı ve Güney. Tüm kalelerini aldıysanız 3/3 olması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı