Bant ile yapıştırılmış kırık kartı ATM kabul eder mi?

belirsizz

Hectopat
Makaleler
3
Banka kartımın sol üst köşesi küçük yarım daire şeklinde kırıldı. Ben de bantladım. Çipte herhangi bir sorun yok, ATM kartı kabul eder mi?

Banka kartımın sol üst köşesi küçük yarım daire şeklinde kırıldı. Ben de bantladım. Çipte herhangi bir sorun yok, ATM kartı kabul eder mi?
Deneyip görmelisin. Kabul edeceğini düşünüyorum. Duruma göre sorun yaşarsan yenisini çıkartırsın.

Daha önce denemedim ama kartı yutabilir riske atmaya gerek yok bence mobil uygulama varsa bakiyeyi oradan görüntüleyebilir QR kod ile para yatırma çekme işlemi yapabilirsiniz.

@EkerBiçer @Ayturan @panda leo kartın kırığı örnekteki gibi. Siyah kalemle işaretledim.

Oradan kırılan bir kart aynı zamanda bükülmede yaşamıştır hem de az bir bükülme değil. Kartlar çatlamaz esnek yapıya sahip oldukları için ATM'ye girer mi konusu daha doğru olur muhtemelen kartta yamuklukta var.

@Geforce Mx130 kırılan kart Akbank değil, örnek olarak koydum onu. Kartımın kırılmasının sebebi maalesef onu fırlatmak.

@EkerBiçer bildiğime göre QR kod ile para çekme ve yatırmanın limiti var. Sizce alıp almayacağını denemeli miyim? Yutarsa sorun olur mu?

Eğer yutup yutmayacağını deneyeceksen bankaya yapışık olan ATM lerden birinde dene. Yutarsa en azından bankaya girip kartın yutulduğunu söylersin yardımcı olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…