Şu anda Dual Core Intel Pentium E6300 işlemcim ile bu yöntemi kullanıyorum zira voltaj isine girmek istemedim 2.8 GHz olan işlemcimi 3.5 GHz değerine çıktı ve 8 ağır oyunda stabil çalıştı 2 gündür aktif kullanıyorum zararını görmedim lakin performans artışı makul düzeyde şöyleki:
CS:GO için;
Eski FPS'im: 30-25 ve mouse ta garip kasmalar oluyordu.
Yeni FPS'im: 55-70 mouse taki kasmalar son buldu nispeten akıcı oynaniyor üstte yazılmıştı koli bandıyla yapın diye aynen öyle yapmiştım ve şu an çok ciddi bir performans artışı var isteyene fotoğrafları atabilirim.
Not: Kartım FSP 333 destekliyor sizinki desteklemiyor ise yapmayın islemciyi tanımaz.
Not2: Anakartınız iyi değilse ve kartın sağlamalığından emin değilseniz kalkışmanızı pek önermiyorum.
Not3: Sorumluluk size aittir şu ana kadar Core 2 Duo, Xeon E5450 ve X5460 ayrıca.
Quad Core Q9500 denedim ve hepsinde stabil çalıştı ama Xeon'larda voltaj değerini hatrı sayılır derecede arttırdım Xeon sonuçta
ama Q9500 de tamamen stabil çalıştı.
Not4: Bazı arkadaşlar GTX 750 Ti ile Quad islemcilerde darboğaz yaşıyor, bende yaşıyordum ta ki bu yöntemi uygulayana kadar şu anda hem kart hem işlemci stabil çalısıyor. Mavi ekran, reset ya da herhangi bir sorun yaşamadım.
Not5: Olayın mantığını kavrayamamış arkadaşlar icin şunu söyleyebilirim,
LGA 775 işlemcilerde kapattığımız 2 delik işlemciye fazladan voltaj yüklüyor bu da onu OC'ye zorluyor sonuç olarak stabil çalısıyor ama şu ana kadar sadece LGA 775'te deneme fırsatım oldu.