Bare basmak için el yayı kullanmak

Nasus31

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar gitarda bare basmak için parmağım güçsüz kalıyor. El yayı kullansam birkaç hafta içinde basabilir miyim?

El yayı kullanmanıza gerek yok. Zaten bir hafta boyunca düzenli olarak bare egzersizleri çalışırsanız, basarsınız. Eliniz bi' tık büyükse bir de tadından yenmez. Ben bareli akorları çalarken hiç zorlanmadım.

Normal şekilde basmaya çalışın. Kısa bir süre sonra parmağınızın yan tarafı sertleşecek ve bare akorlara daha rahat bir şekilde basacaksınız. Önemli olan alışma sürecinde çıkabilecek püsür sesleri takmamak.

Ellerim çok acıyor basarken. Bir de seste düzgün çıkmıyor. Hazır evimde el yayı varken onunla antrenman yapsam bir işe yarar mı?

Yaramaz, seslerin düzgün çıkmaması çok normal. Hiç birimiz annemizin karnında öğrenmedik . Elinizin acıması da çok normal. Ben yaklaşık 5 yıldır gitar ve bağlama çalıyorum. Asıl çaldığım enstruman bağlama. Ve hala yapamadığım o kadar çok şey var ki, anlatamam. Ancak devamlı tekrar ederek bu işin üstesiden geleceğinize inanıyoruz.

Peki 1-2 haftada bare basabilmek için nasıl bir çalışma yapmam gerekiyor?

İçerinsinde bareli akorlar olan şarkıları çalışacaksınız. Devamlı bare ile ilgili egzersizler çalışabilirsiniz. Bare akorlu şarkı da önereyim, bu önerimi ideolojik olarak algılamazsanız sevinirim eğitim olarak bence bir sıkıntı olmaz, Grup Yorum - Bir Görüş Kabininde YouTube'dan şarkıyı açın, akorları da Reperutarım'da olacaktı sanırım oradan bakabilirsiniz.

Bir de size az önce internetten bulduğum egzersizsin tabını atayım ona bakın, linkini de atayım. Paylaşmak yasak mıydı hatırlamıyorum. Ama umarım değildir. Ya da baktıktan sonra söyleyin kaldırayım linki.

e-1---------------------------------------1-2-3-4--2-5-4-3
B-1-------------------------------1-2-3-4----------2-------2-5-4-3
G-1-----------------------1-2-3-4------------------2---------------2-5-4-3
D-1---------------1-2-3-4--------------------------2-----------------------2-5-4-3
A-1-------1-2-3-4----------------------------------2-------------------------------2-5-4-3
E-1-2-3-4-------------------------------------------2--------------------------------------2-5-4-3

Düzenleme: Süre dolacağı için, siz de mesajı beğendiğiniz için yani gördüğünüz için linki kaldırdım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…