Barfiks çubuğunda sallanmak boya etki eder mi?

Spor salonunda hocam barfiks çubuğunda sallanmamı önerdi, benim aklıma pek oturmadı. Sonuçta insan hamur değil ya çekince uzasın. Bacağımıza ağırlık takıp sallansak boya 3-5 santim etki eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Skolyozun varsa onun da ilerlemesini engelleyerek veya en azındana yavaşlatarak uzatmaz ama kısalmanı da engelleyebilir. Eklemlerini yerinden çıkartıp kendini incitme de. Asılmak yerine kendini kasarak barfiks çekmen daha faydalı olur bence, kas da yapmış olursun.

Boy uzaması genetiktir, çevresel faktörler etkiler etkilemesinede çok azdır hocam. Yani süt iç, basketbol oyna boyun uzar gibi şeyler doğru değildir.
(Yanlış biliyor isem kusura bakmayın)

Etki Eder Ama Çok Fazla Olmaz Sen Bunu Sürekli Yaparsan Faydasını Görebilirsin.

Boy uzaması genetiktir, çevresel faktörler etkiler etkilemesinede çok azdır hocam. Yani süt iç, basketbol oyna boyun uzar gibi şeyler doğru değildir.
(Yanlış biliyor isem kusura bakmayın)
Annemin boy 169 babamın 1.80 buna göre benim 1.76 veya 1.79 olmam lazım ama ben 1.83'üm ve abim'de 1.93 belki ata genlerle ilgili olabilir.

Spor salonunda hocam barfiks çubuğunda sallanmamı önerdi, benim aklıma pek oturmadı. Sonuçta insan hamur değil ya çekince uzasın. Bacağımıza ağırlık takıp sallansak boya 3-5 santim etki eder mi?

Kibarca sana kambursun asıl da omurgan açılsın demiş hocan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…