Barfiks nasıl çekilir?

charde

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba 78 kilo 175 boy 3 ay vücut geliştirme geçmişim var. Tek sette 12 (halka açık bir yerde 15 şınav çektim gaza gelip) şınav çekebilmeme rağmen barfiks çekemiyorum. Scapula pull up denilen hareketi 8 kere yapabiliyorum 1 sette. Ekstra olarak 45 saniye barda asılı durabiliyorum. Ancak hala 1 barfiks bile çekemiyorum. Barfiks öğrenmem için ne yapmam lazım? Ne kadar zorlasam da yukarı çıkaramıyorum gibi hissediyorum kendimi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şınav çekebilmekle barfiks çekebilmek çok ayrı kulvarlar çünkü birinde göğüs, triceps ve omuz aktifken; diğerinde çekiş gücü, sırt ve biceps devreye giriyor. Yağ oranın da fazlaysa bu da büyük bir etken. Özellikle bicepslerin güçsüzse ve sadece 3 aylık vücut geliştirme geçmişin varsa, sırt ve biceps kasların hâlâ başlangıç seviyesinde olur, bu gayet normal.

Benim tavsiyem, spor salonuna gidebiliyorsan gidip pull-up destekli makine varsa onu kullanman, yoksa direnç bandıyla destek alman. Negatif barfiks de çok işine yarar.

Benim örneğimden gidecek olursak, 178 boy 74 kiloyum, şu an 15-20 barfiks çekebiliyorum. Ama tabii ki 2 senedir spor yapıyorum. Fazla mı? Bence değil, çünkü barfikse özel olarak çok zaman harcamıyorum ama düzenli çalışınca sayılar kendiliğinden geliyor.

merhaba şu an hala barfiks çekemesem de daha yukarı çıkabiliyorum.Eski halimde scapula pull up dan yukarı çıkamazken şu an başımın üstü bara geliyor hala barfiks sayılmaz ama yine de mutluyum.Direnç lastiği konusunda haklısın ve zıplayarak barda asılı kalma da yapıyorum.Teşekkürler

Bilek çalış kankam tutuş gücün zayıfsa istesen de çıkamasın. 3 set 45 saniye asılı dur barda. Negativ pull up yapmaya çalış zıplayarak barfiks çekmeye çalış aşağı inerken yavaş in. Daha küçük bar bulabilirsen australian pull up yapabilirsin. Ayrıyeten dumbell veya artık spor salonuna gidiyorsan bar ile bilek hareketleri çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…