Kafam çok karıştı ya. Ses kartları ne kadar ortlama peki?Klasik gitar daha iyi olur hocam. En kötü amfi 1500 TL falan. Evet kablo ile bağlıyorsun. Bu arada ses kartı da alabilirsin onlar ucuz oluyor. Ses kartıyla bilgisayara bağlayabilirsin.
Hocam şöyle ufak bir tüyo vereyim. Klasik gitarın kalın tonları bass gitar tonuna yakın verir. Klasik gitarın ayar mandallarını kurcalayarak bass gitar sesi elde edebilirsin. Youtube'da bunun nasıl yapıldığı ile ilgili videolar var. En ucuz ve kaliteli behringer m2 ses kartı var 2000 tl'ye bulunabilir ama sanıyorum bütçeni aşar. En iyisi klasik gitar alıp ilk dediğim olayı yapabilirsin.Kafam çok karıştı ya. Ses kartları ne kadar ortlama peki?
Sanırım klasik ile başlayacağım ben hocam. Yardımların için çok teşekkürler. Yarın araştırmamı bir yapayım klasikler hakkında.Hocam şöyle ufak bir tüyo vereyim. Klasik gitarın kalın tonları bass gitar tonuna yakın verir. Klasik gitarın ayar mandallarını kurcalayarak bass gitar sesi elde edebilirsin. Youtube'da bunun nasıl yapıldığı ile ilgili videolar var. En ucuz ve kaliteli behringer m2 ses kartı var 2000 tl'ye bulunabilir ama sanıyorum bütçeni aşar. En iyisi klasik gitar alıp ilk dediğim olayı yapabilirsin.
Rica ederim ne demek hocam. Her zaman.Sanırım klasik ile başlayacağım ben hocam. Yardımların için çok teşekkürler. Yarın araştırmamı bir yapayım klasikler hakkında.
Klasikten bass gitars geçtiğinizde yabancılık hissetmezsiniz.
Klasik gitarın ayar mandallarını kurcalayarak bass gitar sesi elde edebilirsin. YouTube'da bunun nasıl yapıldığı ile ilgili videolar var.
buyur dostum ufak bir shorts videosu. Bass gitar kadar iyi değil sesi tabii doğal olarak. Gitar çalarken sınırlarını ortadan kaldıracaksın.O videoları görmek isterim doğrusu daha düşük akortlara çekilerek belki gitarın sesi daha da bas yönüne çekilebilir fakat bu durumda gitarın telleri (affedersiniz ama) don lastiği kıvamı alacaktır yani bir klasik gitardan bas sesi almak imkansız
Ses kartları ne kadar ortlama peki?
buyur dostum ufak bir Shorts videosu. Bass gitar kadar iyi değil sesi tabii doğal olarak. Gitar çalarken sınırlarını ortadan kaldıracaksın.
Evet klasik gitar diye bir sınır koymuşlar anlamıyorum. Elektronik değil diye insanlar basit bir şey zannediyor. Videoda görüldüğü gibi bass gitara benzetilebiliyor. O kadar iyi olmamasına rağmen hala tiz bir ses olmasına rağmen videoyu çeken arkadaş çok sınırlandırmamış kendisini.Ses kartları güzel aletler. Evde bağlama, bas gitar, elektrogitar, akustik gitar, vokal çalıyorum üçü için farklı amfiler almak yerine bir ses kartı, bir amfi simülasyonu, bir de referans monitörleri ile istediğim gibi üçünden de yeterli tonlar alabiliyorum çok daha uygun yollu aletler.
Bu videoyu biliyorum zaten ayrıca bu yöntemin başka bir örneğini de göremedim. Galiba sonucunun da rezalet olduğunu söylememe gerek yok. Belki birazcık heves gidermek için kullanılabilir fakat bu gibi bir yöntemle slap, pop gibi bas gitar tekniklerinin çalışılması sağlıklı olmaz. Dolayısı ile klasik gitardan bas gitar sesi alamazsınız.
Ayrıca sınırları kaldırmak ile ilgili olan konuyu anlayamadım gitarın limitlerini zorlamayı mı kast ediyorsunuz ?
Evet klasik gitar diye bir sınır koymuşlar anlamıyorum. Elektronik değil diye insanlar basit bir şey zannediyor. Videoda görüldüğü gibi bass gitara benzetilebiliyor. O kadar iyi olmamasına rağmen hala tiz bir ses olmasına rağmen videoyu çeken arkadaş çok sınırlandırmamış kendisini.
Alabilirsiniz hocam, klasikte alabilirsiniz. Akustik daha iyi olur tabii biraz daha pahalı ama daha kalteli sesi var. Klasikten bass gitars geçtiğinizde yabancılık hissetmezsiniz.
Önerdiğiniz kanallar bass gitar çalmayı öğretmiyor.Onur Art ve direkt kanal ismi olan "Gitar Dersi" kanallarıns bakabilirsiniz hocam. Gitar kursla öğrenilmez onlar boşa para bence.