Başakşehir vs Esenler vs Arnavutköy

keremxw

Hectopat
Yıllar önce TOKİ konut projesine ailem başvurdu ve asil olarak hak sahibi olduk. Başlıktaki bu 3 ilçeden birine yerleşeceğiz. Doğma büyüme istanbulluyum fakat bu ilçelerin hangisinin avantajları hangisinin dezavantajları vs olduğunu bilmiyorum. Bu bölgelerde yaşayan veya bilen varsa avantajlarını, aktif yaşamını, ulaşımını, nasıl bir yer olduğunu anlatabilir mi?

Bana kalırsa üçü arasından en mantıklısı Başakşehir gibi duruyor. Esenler pek iyi bir semt değil, Arnavutköy ise sakin, hoş bir yer olsa da pek gelişmiş bir yer değil. Başakşehir en mantıklısı.

Bende başakşehir düşünüyordum ama çok fazla arap yaşadığı ve çok muhafazakar olduğu söyleniliyor.

@keremxw, ilk etaplarda biraz fazla arap olduğu doğrudur ancak iç kesimlerinde bu o kadar fazla değil.

Esenler cidden çok kötü bir durumda. Depreminde en çok vuracağı yerlerden birisi. Başakşehir deprem konusunda altyapısı daha adam akıllı bir semt.

@keremxw
Bizde baktığımız zaman %87 olarak görünüyor Başakşehir'de, Direkt %100 olunca dağıtıma başlıyorlar mı? bir de siz ne zaman kura çekimine katılmışdıniz?
Evet bir ara başakşehirde %80 bitirildigini de duymustum ama heryerden bir haber geliyor hangi birine inanıcaz ki? Kura çekimleri konutlar bittiğinde çekiliyor.Ne zaman başvurdunuz diyecektin sanırım.Ne zaman başvuruldugunu bilmiyorum bakmam lazım.

Hocam biz direkt e-Devlet'den bakıyoruz %87 diyor bu doğru olmalı. Biz 2022 de başvurmuştuk onu sormuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…