Başarılı O.C. i7 6700K (4.8 GHz)

Grimfrost

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar

Topladığım sistemi başarılı bir şekilde 1.31V güç ile 4.6 GHz'e Overclock'ladım. En azından ben öyle düşünüyorum. Aklıma takılan bir soru var sadece. İşlemci 60 derece (santigrat) civarında seyrederken soğutucunun 32 derece (santigrat) olması normal mi? Normal değil ise bunun sebebi ne olabilir? @Recep Baltaş @Ali Güngör

O.C..png

Normal mi değil mi bilmiyorum. Normal değilse ısı iletimi tam sağlanmıyor bu yüzden yeteri kadar soğutmuyor olabilir. Termal macunun kalitesi, tam temas etmemesi gibi bir sorundan ısı iletimi tam sağlanmıyor olabilir.

Normal mi değil mi bilmiyorum. Normal değilse ısı iletimi tam sağlanmıyor bu yüzden yeteri kadar soğutmuyor olabilir. Termal macunun kalitesi, tam temas etmemesi gibi bir sorundan ısı iletimi tam sağlanmıyor olabilir.
Soğutucu kendi üzerinde termal macun ile geldi. Bu yüzden kalitesi hakkında bir fikrim yok. Sanırım temas yüzeyini bir kontrol etmekte fayda var. Ama normal kullanımda oldukça serin çalışıyor bunu da belirtmem gerek.

Son düzenleme:
Soğutucu kendi üzerinde termal macun ile geldi. Bu yüzden kalitesi hakkında bir fikrim yok. Sanırım temas yüzeyini bir kontrol etmekte fayda var. Ama normal kullanımda oldukça serin çalışıyor bunu da belirtmem gerek.
Soğutucu sıcaklığı ile belirtilen yer radyatör olabilir veya içerisindeki sıvı olabilir. Bakır bloğun ısısı 30 derece iken işlemci 60 derecede seyredemez.

Corsair Link adlı programı artık kullanmıyorum. Tüm fanları anakarta bağladım ve tek bir program ile kontrol ediyorum (Fan Xpert 3). Sistemi 1.36V ile 4.8 GHz'e OverClock'ladım.
Sonuçlar şöyle:

O.C..png

İsteyen olursa Aida64 "Karşılaştırmalı Test" sonuçlarını da paylaşabilirim.

Sanallaştırma bende devre dışı olarak gözüküyor ne işe yarıyor amacım oyun açmalı mıyım?
Yorumunuzun konu ile alakasını anlayamadım. Farklı sorularınız için Technopat Sosyal'de konu açmanız daha faydalı olacaktır.

Güncelleme: 4.8 GHz'de Prime95 te sistem mavi ekran hatası verdi (System_Service_Exception). Bende tekrar 4.6 GHz'e indirdim. Ama voltajı 1.31V''tan 1.3V'a düşürdüm. Şimdilik Prime95 Sorunsuz çalışıyor. Bundan sonra testlere Prime95 ile devam edeceğim.

Prime95 Test Sonuçları(4.6 GHz - 1.3V):

Prime.png

Güncelleme: 4.8 GHz'e başarılı bir şekilde 1.38V değerinde ulaştım. Sistem Asus RealBench Stress Test'i başarılı bir şekilde tamamladı.

Hayırlı olsun ne diyelim güzel bir değer. Acaba soğutucunuz hangi marka/model ?

Birde OC konusunda pek tecrübem yok. Acaba bu voltaj daha fazla olsa avantajı/dez avantajı ne olur ?

Fazla olursa işlemciyi bozma riskin var. Frekansa göre voltaj düşük kalırsa stabilite bozulur mavi ekran alırsınız. Az voltaj vermekle işlemciyi bozma riskiniz fazla voltaj vermeden daha az olur.

Hayırlı olsun ne diyelim güzel bir değer. Acaba soğutucunuz hangi marka/model ?

Birde OC konusunda pek tecrübem yok. Acaba bu voltaj daha fazla olsa avantajı/dez avantajı ne olur ?
Soğutucu olarak Corsair H110i GT kullanıyorum. Voltaj ile ilgili sorunuzun cevabı ise aynen @Spontune 'in yazdığı gibi. Bu cevaba tek ekleyebileceğim gereğinden fazla voltajın işlemcinin çok fazla ısınmasına sebebiyet vermesi. Yani olabildiğince düşük bir voltajda stabiliteyi sağlamaya çalışmak gerek. Bu sebeple O.C. tam bir deneme yanılma işidir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı