Başarısız Ubuntu Kurulumu Sonrası Boot Menu Açılmıyor

RamazanS007

Picopat
Arkadaşlar, bilgisayara Ubuntu kurdum. (Windows yanına kurdum) terminalde ne yazdıysam hata veriyordu. Sonra dedim ki büyük ihtimal kurulum esnasında bir sorun oluşmuştur. Tekrar taktım belleği, tekrar kurulum yapacaktım (kurulu sistemi kaldırıp tekrar kuracaktım) ancak grub hatası verdi ve ben de Windows'u açıp Ubuntu'yu silmeye karar verdim. Fakat bu sefer de Boot menü açılmıyordu. BIOS ayarları açılıyor ancak işletim sistemi seçilen yer açılmıyor. Bu arada bu konularda fazla bir bilgi sahibi değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ubuntu yazılmış USB ile canlı oturuma giremiyor musun?
Girebiliyorsan canlı oturumda Ubuntu'yu yeniden kurabilirsin.
Yeniden kurarsan aynı zamanda grubu da kuracağından sistemlere giriş yapabilirsin.
Burada kurulum anlatılmış.
Ubuntu kurulum

Grub ekranı mı geliyor ? Yüksek ihtimalle grub önyükleyicisini sildin. Eğer grub boot ekranı geliyorsa bu çok yaygın bir sorun. Resimlerle destekle konunu yardımcı olmayı deneyeyim. Düzenleme: Grub hatasını çözmek için tekrar linux kurulu USB belleği takacaksın bilgisiyarına o disk bölümüne geri kuracaksın linux'u sonra da Windows a geçip minitool disk uygulaması ile linux diskini formatlayacak/sileceksin veya grub repair uygulaması indir Windows'a. Sakın bu grub repair işlemini linux üzerinden yapma, iyi bilgi sahibi değilsin diski silersin tamamen.

Arkadaşlar, sorun çözüldü gibi aslında.
Bende F2 tuşu ile BIOS ayarlarına giriyor, F10 tuşu ile Boot menü kısayol olarak açılıyordu. Ancak birkaç işlem sonrası o kısayol artık çalışmaz oldu. ( Direk BIOS ayarlarından Boot seçeneklerinden sırayı değiştirip 1.sırayı Windows yaptım, o şekilde geçiş yapabildim Windows'a) Sonra Boot repair disk indirdim, başka bir USB belleğe yazdırdım ve Ubuntu işletim sistemini kaldırdım. Ancak Boot Manager kısmında yine Ubuntu görünüyor. Oysaki ben Ubuntu'yu kaldırdım.
Edit: Forumda gördüm kalıntıları silmek için EFI bölümünü Mount edip klasörü silmelisiniz diyorlar.
Resimde Boot yazan klasör Ubuntu kalıntısı mı oluyor?

Dosya Ekleri

• 37EE8469-14FA-4188-9757-FC72494565DB.jpeg
    37EE8469-14FA-4188-9757-FC72494565DB.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 135
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı