Base Clock VS Ratio / 6700K + Z170a M7 + Dominator 3000

Hangisi oyunlar için daha iyi ?

• Saat hızı

Oy: 1 50,0%
  • Çarpan

Oy: 1 50,0%

• Oy verenlerin toplamı
    2
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok zaten dünya rekorunu normal bir soğutmayla kıramazsın ki . Adamlar sıvı nitrojenle anca soğutuyorlar. Ben onu örnek olarak vermiştim. Ayrıca şunu da belirteyim; şu an bende Ryzen 5 1600 var ve onu Ryzen Master ile OC yapmayı denediğimde base clock sabit kalıyor, program çarpanı değiştiriyor. Bundan da aynı sonuca çıkabiliriz.

İyi hoş lakin Ryzen Master Intel için değil. Böyle arkası boş çıkarımlar yapacaksak şunu da düşünmek lazım; voltajlar belirli bir seviye üzerine çıkarılınca BIOS değeri kırmızı gösterip uyarı veriyor. Bunu düşünen anakart üretici firma BCLK için aynı şeyi düşünemiyor mu?

Ya da mesela benim BIOS Turbo Boost zamanlama penceresine ilişmeme izin vermezken XTU izin veriyor. Şimdi bu Intel'in bu ayarın zararsız olduğunu ilan ettiği manasına mı geliyor?

Kastettiğim de o zaten. Bunlar genel geçer şeyler değil, o yüzden garanti kapsamına da girmiyor.

Bir kartta var olan ayar diğer kartta olmayabiliyor, çipler aynı olmuyor, silikonlar aynı kalitede çıkmıyor.

Bu durumda da bir iki ekstrem örnek genel için teşkil etmiyor. Daha genel geçer örnekler daha fazla önem arz ediyor.

BCLK için konuşursak tehlikeli olmadığına dair örnek, işlemciyi öldüren örnek sayısına nazaran çok ama çok daha fazla olduğundan çok daha geçerli bir argüman.

"BCLK işlemcinizi yakar, aman, sakın!" tadında uyarılarda istemsizce komik oluyor.

Bilmiyorum şu aşamaya kadar görüyorum ki çarpan kilidinde MSI programları uyarı vermezken BCLK'de veriyor. O yüzden daha güvenli ve hesaplı olan yöntemle devam edeceğim

MSI M5 kullandım, base clock'ta pek stabil olmuyor gibiydi.

Ayrıca tam manasıyla Base Clock artışı için, ASUS gibi ''Pro Clock'' yongaları kullanan kartlara bakmak lazım.

Onun dışında aldığın sonuçlar gayet güzel.

Kendi 4.6 GHz testim.

6700K ve Maximus VIII Hero, 100 x 46;

Ben normalde MSI seven biriyim. Ama özellikle son dönemlerde kullandığım ASUS ürünler beni daha çok cezbediyor. Ve yavaştan ASUS ürünlere geçmeyi düşünüyorum. M7 kullanıyorum ve stabil olarak alabildim güzel değerler. Ama bunu sadece çarpan kilidiyle yapmak daha sağlıklı gibi geliyor şimdilik bana.

Gayet güzel ve yüksek bir değer. Paylaşım için teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…