GeForce NOW Basic pakette RTX ekran kartı kullanılıyor!

Merhaba dostlar,

Bugünkü konumuzda sizlere GeForce Now lanetinden bahsedeceğim. "Ne? Neden lanet diyorsun?" diye soracak olursanız, GeForce Now’un bitmek bilmeyen sorunları tam anlamıyla bir çileye dönüşmüş durumda. Bir sorun bitmeden diğeri başlıyor, sanki sırayla başımıza geliyor.

Bugün, yani 13 Mayıs 2025 itibarıyla, 1 aylık Performance üyeliğim sona erdi. Benim de aklıma takılan bir soru vardı: Basic paketinde hangi sistem, hangi ekran kartı kullanılıyor?

Bu merakla, Basic paketinde bir oyun çalıştırarak test ettim. Sıra konusunda önümde sadece 4 kişi olmasına rağmen, yaklaşık 20 dakika beklemem gerekti. Steam otomatik olarak açılınca oyunu durdurdum ve geniş ekran moduna geçtim.

Daha sonra ayarlar > sistem bilgileri kısmına girerek, uzaktaki sunucuda kullanılan sistemin detaylı donanım bilgilerini görüntüleyebildim.

1747129395059.png

Evet, sistem bilgileri bu şekilde. Hem Euro Truck Simulator 2 hem de Counter-Strike 2 oyunlarını denedim ve her ikisinde de aynı sistem yapılandırmasıyla karşılaştım. Türkiye sunucusunda kullanılan ekran kartı olarak RTX 2080 görünüyor. Daha önce, Performance paketinde özellikle eski oyunlar için GTX 1060 kullanıldığına dair bilgiler vardı. Bildiğiniz gibi bu durum, uzun süredir kullanıcılar arasında tartışma konusu olmuştu. Şu anda Basic pakette RTX 2080 sunulması dikkat çekici. Ayrıca sistemde 3 çekirdekli bir işlemci bulunduğunu fark ettim. Oysa Performance paketinde 4 çekirdekli işlemci ve 16 GB RAM kullanılıyordu.

Asıl şaşırdığım nokta şu: Performance paketinde, RTX desteklemeyen eski oyunlarda sistemin GTX 1060 ile gelmesi bana oldukça garip geliyor. Özellikle FPS türü oyunlarda bu durum ciddi bir performans sorununa yol açabiliyor. GTX 1060 artık eski nesil olarak kabul ediliyor ve günümüz oyunlarında FPS düşüşleri yaşanması çok olası hale geliyor.

Şuraya verilen paralar biriktirilip PC alınabilir. Güya bilgisayarı yetersiz olan kişiye faydası olan bir sistem olacaktı. Mantıken de ekonomik olması bekleniyordu.

Ee oyunu kendin al. İnternetine para öde, sevise para öde. Hepsini hesapla koy kenara her ay. Sabret biriktir. Biraz kredi ile bir PC al bak keyfine.

Fakat ülkemizde bir şeyi "ekonomik uygun fiyatlı" ve "mantıklı" bulabilmek neredeyse imkansız olduğu için zor. Artık güncelliğini yitirmiş RTX 2080 kullanmaları bile saçma bu kadar pahalı bir hizmete yeni nesil kart kullandırmaları lazım. Almayın kullanmayın daha iyi.

Şuraya verilen paralar biriktirilip PC alınabilir. Güya bilgisayarı yetersiz olan kişiye faydası olan bir sistem olacaktı. Mantıken de ekonomik olması bekleniyordu.

Ee oyunu kendin al. İnternetine para öde, sevise para öde. Hepsini hesapla koy kenara her ay. Sabret biriktir. Biraz kredi ile bir PC al bak keyfine.

Fakat ülkemizde bir şeyi "ekonomik uygun fiyatlı" ve "mantıklı" bulabilmek neredeyse imkansız olduğu için zor. Artık güncelliğini yitirmiş RTX 2080 kullanmaları bile saçma bu kadar pahalı bir hizmete yeni nesil kart kullandırmaları lazım. Almayın kullanmayın daha iyi.

Aslında RTX 2080 eleştirisi yerinde bir nokta. Yeni nesil ekran kartları varken bu seviyede kalınması, fiyat-performans dengesini tartışmalı hale getiriyor bence. Dediğiniz gibi, bu şartlarda yeni bir PC toplamak ya da satın almak birçok kullanıcı için zor. GeForce NOW herkese hitap eden bir sistem değil. Ancak tüm sorunlarına rağmen, kısa vadede erişilebilirlik ve taşınabilirlik açısından bazı kullanıcılar için hâlâ cazip bir çözüm olmayı sürdürüyor.

Son düzenleme:

1 yıllık performans paketini indirimli aldığın zaman 2700 liraya geliyor, aylık sadece Game Pass para ödediğin zaman birçok AAA oyununu çok rahat oynuyorsun. Aynı zamanda elektrik derdin yok kablo derdin yok bilgisayar bakım derdin yok. Fire TV benzeri cihazın varsa televizyona bağlayıp konsol keyfi yaşatıyor sana. Performans paketinde son 3 aydır 2080 dışında kart verdiği olmadı.

Aylık 310 liraya bilgisayar alınıyorsa bizde alalım. Dandik 3050 kartlı bilgisayarlar bile 20K'dan başlıyorken yaptığın hesap tamamen saçma.

Fiber internet 4ms 0 paket kaybıyla sorunsuzca kullanıyorum şahsen.

İndirimleri takip edip Ultimate paketini kullan sana 4K oyun deneyimi yaşatıyor kasmadan donmadan 1 günlük deneme verdi mükemmel bir şey tavsiye ederim.

1 yıllık performans paketini indirimli aldığın zaman 2700 liraya geliyor, aylık sadece Game Pass para ödediğin zaman birçok AAA oyununu çok rahat oynuyorsun. Aynı zamanda elektrik derdin yok kablo derdin yok bilgisayar bakım derdin yok. Fire TV benzeri cihazın varsa televizyona bağlayıp konsol keyfi yaşatıyor sana. Performans paketinde son 3 aydır 2080 dışında kart verdiği olmadı.

Aylık 310 liraya bilgisayar alınıyorsa bizde alalım. Dandik 3050 kartlı bilgisayarlar bile 20K'den başlıyorken yaptığın hesap tamamen saçma.

Fiber internet 4ms 0 paket kaybıyla sorunsuzca kullanıyorum şahsen.

İndirimleri takip edip Ultimate paketini kullan sana 4K oyun deneyimi yaşatıyor kasmadan donmadan 1 günlük deneme verdi mükemmel bir şey tavsiye ederim.

İşte siz aldıkça bu hizmetlerde böyle devam eder. Siz bilirsiniz.

Bugün internet ayda 700 oyunlar 1500-2500 ve daha da zam geliyor 80 dolara çıkacak. Üstüne bu paket parası.

300 liraya elbet yok ben 300 TL'ye demedim üzerine daha koyup alınabilir. 3050 kartlı PC Vatan'dan bakıyorsanız evet bu mümkün daha güncelleri 25k ya bulunabiliyor rahat bir şekilde.

Bulut hizmeti sunan uygulamaya bel bağlamak mantıklı değil. Sürekli para ödemektense, tek sefer para ödemek daha mantıklı geliyor ve herkesin aynı anda Basic pakette sıraya girdiğini de düşünmüyorum. Uygulama, kullanıcıları paralı sürümü almaya itiyor bence.

@Riquel, GeForce NOW Türkiye sunucuları kötü olduğu için her türlü gecikme oluyor.

İşte siz aldıkça bu hizmetlerde böyle devam eder. Siz bilirsiniz.

Bugün internet ayda 700 oyunlar 1500-2500 ve daha da zam geliyor 80 dolara çıkacak. Üstüne bu paket parası.

300 liraya elbet yok ben 300 TL'ye demedim üzerine daha koyup alınabilir. 3050 kartlı PC Vatan'dan bakıyorsanız evet bu mümkün daha güncelleri 25k ya bulunabiliyor rahat bir şekilde.

Hizmet bence çok iyi yani kimse almasın Türkiye'de kapansın bizde Avrupa'ya mahkûm kalıp 40,50 ms'ler ile oyun oynayalım öyle mi?

İnternet parasını zaten vereceksin artık zarurî, bahsettiğin oyunlar bilgisayar alınca da paralı olacak.

60FPS sabit ve akıcı oyun oynatan bir sistemi yok etmek çok saçma geldi bana kaldı ki ülkenin durumu ortada herkes bilgisayar alamıyor onun için Game Pass ve GeForce NOW sistemi bizim gibi geri kalmış ülkeler için biçilmiş kaftan.

@Riquel Sabit 60 FPS verebiliyor, evet, fakat bu yine de yetersiz kalabiliyor. Özellikle oyunlardaki yoğun bölgelerde FPS bir anda 40'lara kadar düşebiliyor. Örneğin, ETS 2'de grafikler en yüksek ayarlarda iken şehir içlerinde ciddi bir FPS kaybı yaşanıyor bunu bizzat kendim deneyimledim. Bu durum, hem oyunun optimizasyonuyla ilgili olabilir hem de sistemde kullanılan ekran kartlarının güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı