Hayır WPF'de dizayn Xaml kodu olarak yazılır. MainWindow.xaml ve MainWindow.xaml.cs olmak üzere iki dosya var. Birincisi tasarım, ikincisi kod.
Winforms haline de getirebilirim çevirmek basit projeler için kolay.
Anladım versiyon farklılığından olsa gerek bende biraz farklı çıktı. Şimdi buradaki tek sorun kayıt ettiğim dosyanın şifrelenmemiş olması. Aslında burada ki amacım dosyanın şifrelenip yani herhangi bir metin belgesiyle o dosyayı açtığımda yazdığım yazıyı göremememdi. Sizin yaptığınız dosyanın çok basite indirgenmiş halini az önce yazdım ama bir türlü şifrelemeyi başaramadım. Şifrelemekten kastımı anlamışsınızdır umarım.
Yazı kısmında satır ekleyemiyorsanız tekrar indirin. Düzelttim.
Şifreyi "12345678" olarak belirledim. En az 8 karakter girecek şekilde değiştirebilirsiniz.
Yazı kısmında satır ekleyemiyorsanız tekrar indirin. Düzelttim.
Şifreyi "12345678" olarak belirledim. En az 8 karakter girecek şekilde değiştirebilirsiniz.
Peki bir şey daha sormak istiyorum formu büyülttüğüm zaman otomatik olarak textbox da büyüyor ve de buttonlarda yer değiştirmiş oluyor. Bunu nasıl sağladığınız.
WPF sayesinde. MainWindow.xaml kodunu inceleyin biraz. Grid ve DockPanel kullandım. Grid Tablo vazifesi görür. DockPanel de içeriği sağa sola üste aşağı yaslamaya yarar.
Pencereyi çok küçülttüğünüzde tuşlar birbirinin içine girecek onu da önlemenin yolu pencereye minimum boyutlarını vermektir. Yani o boyuttan küçük olmayacak.