Basit bir geri sayım programı nasıl kodlanır?

jemxoca

Kilopat
Programlama bilgim sıfır. İnternette biraz araştırma yaptım ama yapmak istediğim şeyin tam olarak aynısını göremedim.
Çok uzun yıllar sonrasına ait bir tarihe (Gün/Ay/Yıl şeklinde) kaç yıl, kaç gün, kaç saat, kaç saniye kaldığını anlık olarak gösterecek bir program arıyorum.
Mesela programı çalıştırdım, belirlenen tarihten o programı çalıştırdığım tarih arasında ne kadar zaman var göstermesini istiyorum.
Grafik arayüzü olmasına filan gerek yok, grafik arayüzlü hazır bir program varsa bildiğiniz o daha iyi olur tabii.

Tabii ki kodu yazın atın demiyorum ama en azından internetteki hazır kodları nasıl istediğimi yapacak şekilde birleştireceğim hakkında fikir verebilecek olan var mı? Teşekkür ederim.

Temel mantık; saniyede bir kere, hedeflenen tarihe ne kadar kaldığını hesaplayan kod bloğunu çalıştırmak. Bu kod bloğu bir metin de dönebilir, görsel olarak çıktı almasını sağlayacak başka bir kod bloğunu da çalıştırabilir.

Kod bloğu = fonksiyon.

Şu örneği inceleyebilirsin:

Yaptığı iş: "demo" id'sine sahip bir HTML etiketinin içerisine, kalan süreyi hesaplayıp yazıyor ve JavaScript'in setInterval "built in" fonksiyonu ile, saniyede 1 kere bu işi yapmasını sağlıyor.

Python:
import time

def countdown(t):
  while t:
    mins = t // 60
    secs = t % 60
    timer = '{:02d}:{:02d}'.format(mins, secs)
    print(timer, end="\r")
    time.sleep(1)
    t -= 1

tekrar_sayisi = int(input("Kanka programın kaç kere art arda çalışmasını istersin?: "))

t = int(input("E sana zahmet bi de zamanı saniye olarak girsene be moruk: "))

for i in range(tekrar_sayisi):
    countdown(t)

print("E bu kadar işte bitti!..")

Masaüstü olsaydı iyi olurdu hocam ama sorun değil. Yazmayı unutmuşum özür dilerim.
Aslında takip etmek istediğin tarihleri bir JSON dosyasında tutup, her açtığında o zamandan kalan süreyi gösteren ve bunu saniyede bir güncellenen oldukça kolay.

C# form uygulaması ile listboxta gösterebilirsin zamanları.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı