Rszx.247

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5 - 11320H @3.20 / Ramaxel 3200MHz CL22 8x2 = 16 GB RAM / GTX 1650 4 GB / M.2 SSD INTEL 512 GB / Windows 11 Home Single Language
Merhaba. Tamamen asm ve C dillerini daha iyi anlayıp kavrayabilme ve öğrenme amaçlı sanal makinede çalıştırılabilecek basit bir işletim sistemi oluşturmak istiyorum. Forumdaki bu konuda bilgili arkadaşlar, bana nereden başlamam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Bence işletim sistemini baştan sona sıfırdan geliştirmeye atılmadan önce LFS üzerinden bir nevi kendi özelleştirilmiş Linux sisteminizi oluşturarak (eğitimler aracılığıyla); işletim sistemlerinin nasıl çalıştığı hakkında daha detaylı bilgi almanız daha iyi olacaktır. Basit düzeyde bile bir işletim sistemi yazmak çok bilgi ve pratik isteyen bir hedef, bu yüzden önce söylediğim yoldan gitmeniz sonucunda edindiğiniz deneyim ulaşmak istediğiniz hedefte size yardımcı olabilir. Tabii son karar yine de sizin, os.dev veya os-dev.pdf kaynakları aracılığıyla elinizi kirleterek işin içine dahil olabilirsiniz.

C veya C++, Assembly dilini iyi bilmen gerekiyor. Intel AMD gibi işlemci yapısına göre işletim sistemi yazılır...Bu ilk bilgi önemlidir. Çünkü işlemci ve örnek windows birlikte çalışabilir.Bu geniş bilgi gerektirir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…