Yazılım da sıfırsan öncelikle projeden tamamen bağımsız temelini atacaksın. Bunun için hangi dilde yazmak istediğini araştır (istediğin sistem neredeyse her dilde yazılır o yüzden sadece bu proje özelinde değil genel olarak hangi dil ile ilerlemek istediğine göre seç). Dilin de temelini attıktan sonra proje için araştırmalara geçebilirsin.
Eğer yazılım bilgin varsa da "two-way server Client communication" vs diye aratsan çıkar.
Birebir istediğin sistemi hiç bilmediğim bir dilde 1 haftada yaptım. Fakat ben yazılım da sıfır değildim ve ne istediğimi biliyordum.
Öncelikle basit bir server Client sistemi oluşturdum. (Client uygulaması ben yazı yazarsam Server'in IP ve Port'una mesajımı iletiyor. Server de portu dinlediği için mesaja erişiyor.) Şeklinde sadece Client mesaj gönderebilir server dinler şeklinde sistem yaptım. Ardından bunu çift yollu hâle getirdim. Yani server de mesaj atabiliyor, Client'te hem dinliyor hem mesaj atıyordu. Sistem oturduktan sonra hem server için hem Client için arayüz oluşturdum, log kaydı tuttum, SQL oluşturdum. Hepsini Java da 0ken başlayıp yaptım.
Fakat dediğim gibi benim amacım o an Java da böyle bir sistem kurmaktı, şu an Java bildiğimi iddia etmiyorum sadece günü kurtardım, siz ise öğrenmek istiyorsunuz. İlk önce temeli atarak projenize adım adım yaklaşmanızı tavsiye ediyorum.