Yok Monopoly tarzı.Yılan oyunu gibi mi?
İyi, korktum vallahi. Yanlış yol izliyorum sandım.Örneğin js ile yapılmış replika pacman oyununa bir göz atalım.
![]()
GitHub - bward2/pacman-js: Pacman clone made with Javascript and HTML
Pacman clone made with Javascript and HTML. Contribute to bward2/pacman-js development by creating an account on GitHub.github.com
Şu oyunda toplam aşağı yukarı 6k satır var, basit bir html oyunu. Sadece App.js dosyası 3200 küsür satırdan oluşmakta. Birde sadece kod yazarak değilde işin içine assetlerde giriyor.
Korkutmak için atmadım hocam yanlış anlamayın. Hemen hemen her yazılımda aşağı yukarı minimum bu kadar satır yazılır, bu kadar kod yazdığınızı bir süre sonra siz bile anlamıyorsunuz. Akıp gidiyor.İyi, korktum vallahi.
Benim yaptığım oyun 4 sınıftan oluşuyor.
Tahminen;
1. sınıf yarısı tamamlandı, şu anlık 400 satır kod.
2. sınıf 4'te 1'i tamamlandı, şu anlık 300 satır kod.
3. sınıf 16 satır ve tam.
4. sınıfı yarısı tamamlandı ve şu anlık 80 satır kod.
Yok ben yanlış bir şey yapıyorum sandım. Bayağı satır kod oldu da ondan korktumKorkutmak için atmadım hocam yanlış anlamayın. Hemen hemen her yazılımda aşağı yukarı minimum bu kadar satır yazılır, bu kadar kod yazdığınızı bir süre sonra siz bile anlamıyorsunuz. Akıp gidiyor.
Java.Yazıldığı dil nedir?
3D tasarım yeteneğinden yoksunum ama 2D'de bir çok mekanik tasarlayabilirim. Örneğin BC'nin hook atma yeteneğini yapabilir, gökten yıldırımlar çaktırabilirim.İlginçtir ki; günümüzde sanırım 3D oyunlar yapmak, 2D oyunlara göre daha kolay.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.