Basit elektrikli devreleri bilgisayar ile kontrol etme

Makaleler
8
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500, B450M-K, RTX 3050, 8+8 3000Mhz 16GB RAM, Corsair K60 RGB Pro Low Profile klavye, Redmi Note 13 Pro telefon.
Diyelimki pil-anahtar-ampul ile çalışan bir devremiz var bu devreyi bilgisayardan nasıl kontrol edebilirim? Detaylı bir rehber arıyorum ancak bulamadım hatta olur mu bilmiyorum ama yanımda bir masa lambası var ve bu masa lambasının duyuna RGB ampul bağlı bilgisayar ile kontrol edebilir miyim?

En basit şekilde bir MCU üzerinde kontrol edilebilir. Transistör veya daha üst akımlar için bir Relay kullanılarak istenilen devre anahtarlanabilir.

MCU kullanmadan ise LPT (Paralel Port) üzerinden logic 1 ve 0 oluşturulabilir. Ancak ne yaptığınızı bilmiyorsanız bu yöntem anakartınız üzerinde kalıcı hasar bırakabilir.

Arduino'yu USB ile bilgisayara bağlarsın. RGB ampulu da Arduino'ya bağlıyorsun. Daha sonra Arduino'da serial port açıp serial portu dinliyosun ve bilgisayardan C# ya da JavaScript ile Arduino'nun bağlandığı seri porta Arduino'dan belirlediğin belli komutları gönderiyorsun. Arduino, C# Serial Communication diye araştırırsan bulabilirsin. Bilgisayarına arayüz bile yapabilirsin kontrol etmek için. Detaylı yardım istersen de yönlendirebilirim. Burada benzerini yaptım. Kodlarını inceleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…