bat1n Hectopat Katılım 5 Ocak 2021 Mesajlar 228 Yer C:\Windows\system Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Mayıs 2021 #1 Basit bir program nasıl yapabilirim? Tıkladığımda bir soru soracak ona evet ya da hayır diyeceğiz o da bir şey diyecek veya bir sayı isteyecek. Biz de onu yazacağız o sayıya göre bir şey diyecek. Son düzenleyen: Moderatör: 4 Mayıs 2021
Basit bir program nasıl yapabilirim? Tıkladığımda bir soru soracak ona evet ya da hayır diyeceğiz o da bir şey diyecek veya bir sayı isteyecek. Biz de onu yazacağız o sayıya göre bir şey diyecek.
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.446 Makaleler 6 Çözümler 512 Yer İstanbul 4 Mayıs 2021 #2 bat1n dedi: Tıkladığımda bir soru soracak Genişletmek için tıkla... Soru soruyor. bat1n dedi: ...ona evet ya da hayır diyeceğiz... Genişletmek için tıkla... Diyebilirsin. bat1n dedi: ...o da bir şey diyecek veya bir sayı isteyecek... Genişletmek için tıkla... Yapıyor. bat1n dedi: Biz de onu yazacağız. Genişletmek için tıkla... Yazabiliyorsun. bat1n dedi: ...o sayıya göre bir şey diyecek. Genişletmek için tıkla... Diyor. Sanırım yeterli. Bu kadar talimat ile bu kadar oluyor. bat1n dedi: Basit bir program nasıl yapabilirim? Genişletmek için tıkla... Programlama öğrenerek. Veya Scratch gibi şeyler ile. Sürprizbozan Kod:Panoya kopyala a = input("soru sordum: ") if a.lower() == "evet": print("bir şey") elif a.lower() == "hayır": print("iki şey") b = int(input("sayı istiyorum: ")) if b % 2 == 0: print("sayı çift") else: print("sayı çift değil") else: print("çok şey")
bat1n dedi: Tıkladığımda bir soru soracak Genişletmek için tıkla... Soru soruyor. bat1n dedi: ...ona evet ya da hayır diyeceğiz... Genişletmek için tıkla... Diyebilirsin. bat1n dedi: ...o da bir şey diyecek veya bir sayı isteyecek... Genişletmek için tıkla... Yapıyor. bat1n dedi: Biz de onu yazacağız. Genişletmek için tıkla... Yazabiliyorsun. bat1n dedi: ...o sayıya göre bir şey diyecek. Genişletmek için tıkla... Diyor. Sanırım yeterli. Bu kadar talimat ile bu kadar oluyor. bat1n dedi: Basit bir program nasıl yapabilirim? Genişletmek için tıkla... Programlama öğrenerek. Veya Scratch gibi şeyler ile. Sürprizbozan Kod:Panoya kopyala a = input("soru sordum: ") if a.lower() == "evet": print("bir şey") elif a.lower() == "hayır": print("iki şey") b = int(input("sayı istiyorum: ")) if b % 2 == 0: print("sayı çift") else: print("sayı çift değil") else: print("çok şey")
bat1n Hectopat Katılım 5 Ocak 2021 Mesajlar 228 Yer C:\Windows\system Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Mayıs 2021 #3 S Vavien. dedi: Soru soruyor. Diyebilirsin. Yapıyor. Yazabiliyorsun. Diyor. Sanırım yeterli. Bu kadar talimat ile bu kadar oluyor. Programlama öğrenerek. Veya Scratch gibi şeyler ile. Sürprizbozan Kod:Panoya kopyala a = input("soru sordum: ") if a.lower() == "evet": print("bir şey") elif a.lower() == "hayır": print("iki şey") b = int(input("sayı istiyorum: ")) if b % 2 == 0: print("sayı çift") else: print("sayı çift değil") else: print("çok şey") Genişletmek için tıkla... Stratch biliyorum Daha farklı .exe uzantılı Visual basice benzer
S Vavien. dedi: Soru soruyor. Diyebilirsin. Yapıyor. Yazabiliyorsun. Diyor. Sanırım yeterli. Bu kadar talimat ile bu kadar oluyor. Programlama öğrenerek. Veya Scratch gibi şeyler ile. Sürprizbozan Kod:Panoya kopyala a = input("soru sordum: ") if a.lower() == "evet": print("bir şey") elif a.lower() == "hayır": print("iki şey") b = int(input("sayı istiyorum: ")) if b % 2 == 0: print("sayı çift") else: print("sayı çift değil") else: print("çok şey") Genişletmek için tıkla... Stratch biliyorum Daha farklı .exe uzantılı Visual basice benzer