Başka bir cihaza çıkmış olan ROM nasıl port yapılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 i5 12450H 16 GB ram
Merhaba ben cihazıma başka bir cihaza çıkmış olan ROM'u portlamak istiyorum. Fakat bilgim yok. Negibi ROM'lar derseniz MIUI, LineageOS, postmarketos, Ubuntu touch ve Samsung(One UI) ROM'ları. Anlatır mısınız?

Başka arayüzlü ROM'ları portlamak kolay iş değil. Çok sorun çıkaracaktır.

Ayrıca, MIUI ve Oxygen OS gibi üretici ROM'larının çoğu kapalı kaynaktır. Çok eskiden açık kaynaklı olarak Github'da paylaşılırdı. Yani açık kaynak olmadığı sürece portlamanız çok zor.

Başka arayüzlü ROM'ları portlamak kolay iş değil. Çok sorun çıkaracaktır.

Ayrıca, MIUI ve Oxygen OS gibi üretici ROM'larının çoğu kapalı kaynaktır. Çok eskiden açık kaynaklı olarak Github'da paylaşılırdı. Yani açık kaynak olmadığı sürece portlamanız çok zor.
Peki diyerleri

LineageOS gibi açık kaynaklı ROM'ları derlemeniz mümkün. Ancak buradan tek düze anlatılacak bir olay değil bu. XDA'dan araştırabilirsiniz veya aşağıdaki linkten LineageOS'u nasıl cihazınıza nasıl derleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Merhaba ben cihazıma başka bir cihaza çıkmış olan ROM'u portlamak istiyorum. Fakat bilgim yok. Negibi ROM'lar derseniz MIUI, LineageOS, postmarketos, Ubuntu touch ve Samsung(One UI) ROM'ları. Anlatır mısınız?

MIUI ve LOS hariç diğerlerine biraz zor dostum. Hatta hepsine yaparsın Da One UI çok sıkıntı. Bilgin yoksa yapabileceğini sanmıyorum.

Neden MIUI? İnsanlar MIUI'dan kaçmaya çalışırken yaptığınız şey fazla mantıklı değil. Onun yerine Custom ROM denediniz mi?

Hocam bende aslında bu tarz bir şey arıyorum.
Burada gördüğünüz gibi J7 Prime cihazıma port MIUI ROM'u yapmak fena olmazdı.
Şunları diyebilirim ki.
MIUI ROM'lar benim hoşuma gidiyor.
Arayüzü olsun görünüşü olsun.
Hele benim gibi Samsung'un arayüzünden sıkılmış ve aospleride pek sevmiyorsanız daha birçok sarıyorsunuz MIUI'a.
One UI 3.1 de denedim oda her ne kadar hoşuma gitsede MIUI kadar ilgi çekici gelmedi.
Ayrıca çok farklı özellikleri var.
Gsi ROM olarak MIUI sürekli denedim.
Ama random reboot yaşamaktan bıktığım için kullanmıyorum.
Bir kere random reboot yüzünden telefon bootlogoda kalmış ve şarjını bitirmiş.
0'dı açılmıyordu.
Bu tarz sorunlar olmasa çok iyi ROM'lar.

Hocam bende aslında bu tarz bir şey arıyorum.
Burada gördüğünüz gibi J7 Prime cihazıma port MIUI ROM'u yapmak fena olmazdı.
Şunları diyebilirim ki.
MIUI ROM'lar benim hoşuma gidiyor.
Arayüzü olsun görünüşü olsun.
Hele benim gibi Samsung'un arayüzünden sıkılmış ve aospleride pek sevmiyorsanız daha birçok sarıyorsunuz MIUI'a.
One UI 3.1 de denedim oda her ne kadar hoşuma gitsede MIUI kadar ilgi çekici gelmedi.
Ayrıca çok farklı özellikleri var.
Gsi ROM olarak MIUI sürekli denedim.
Ama random reboot yaşamaktan bıktığım için kullanmıyorum.
Bir kere random reboot yüzünden telefon bootlogoda kalmış ve şarjını bitirmiş.
0'dı açılmıyordu.
Bu tarz sorunlar olmasa çok iyi ROM'lar.

Güzel anlıyorum da optimizasyonu berbat bir ROM. Kamera uygulaması berbat, Güvenlik adlı saçma sapan bir uygulama var ve hiçbir işe yaradığını görmedim ben. Normal TR ROM'unda üstüne reklam var yahu. Düşün para verip satın alıyorsun işletim sisteminde reklam var. Bu kadar rezillik bence ne kadar berbat bir işletim sistemi olduğunu açıklar derecede. MIUI tasarımı iyi olsa bile maalesef sıkıntılı. Açıkçası ben de Samsung One UI'ı portlayacaktım Toco'ya ancak proje yarım kaldı telefon bozulunca.

Güzel anlıyorum da optimizasyonu berbat bir ROM. Kamera uygulaması berbat, güvenlik adlı saçma sapan bir uygulama var ve hiçbir işe yaradığını görmedim ben. Normal TR ROM'unda üstüne reklam var yahu. Düşün para verip satın alıyorsun işletim sisteminde reklam var. Bu kadar rezillik bence ne kadar berbat bir işletim sistemi olduğunu açıklar derecede. MIUI tasarımı iyi olsa bile maalesef sıkıntılı. Açıkçası ben de Samsung One UI'ı portlayacaktım Toco'ya ancak proje yarım kaldı telefon bozulunca.

Sizde haklısınız da farklı şeyler denemek isteyince sorunlar pek de önemli olmuyor.
Umarım projeniz başarıyla sonuçlanır.
Bu arada bende Android 10 Samsung port ROM'u denemek istedim fakat Samsung Android 10 stock ROM'larında System. İmg göremedim.
O yüzden yapamadım.
Sadece Android 7, 8, 9, içeren 3 ROM'la sınırlı kaldım.
Android 10 da yapabilsek güzel olurdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı