Bende tutmuştu. FTTB sistemi vardı eskiden oturduğum dairede. Kendi portumda 110-120 Mbps maksimum hız alabiliyor iken başka bir port denediğimde 140-145 Mbps görmüştüm, garip bir şekilde o portu kullanabiliyordum.
Türk Telekom hatalı port uyarısı veriyor diye biliyorum, ben Millenicom kullandığım için uyarı vermemiş olabilir.
Normalde bunu bulmak daire giriş kattaysa 2 dakikalık iş. (Yürümek için o da )
nasıl uzun sürmüş anlamadım, elinde sinyal yakalayan bir cihaz yok muydu?
Durumu Türk Telekom'a anlatın bence gelip kontrol etsinler. Direkt port değişimi yapmazlar.
Eve gelen kablonun bir uçuna bir şey taktılar. Diğer yerdede sinyal bulma cihazıydı sanırsam elindeki hepsini denedi tek tek. Bizde bir sürü telefon hattı var ondan uzun sürdü. Ben fark ettim sinyalı başka yerden sinyal gelmedi.
Şöyle söyleyim önceden ADSL'den VDSL geçtiğimizde 24 Mbps'yi alabiliyordum çok rahat. Sonra 35 Mbps geçtiğimizde herhangi gibi bir müdahale olmadı altyapıda. Bir anda 16 Mbps'ye düştü. Sonra ise elektrikçi ile evdeki tüm telefon prizlerine internet gittiği için hepsini iptal ettik tek yerden bağladık. Port değişikliği yapılır mı?
Eve gelen kablonun bir uçuna bir şey taktılar. Diğer yerdede sinyal bulma cihazıydı sanırsam elindeki hepsini denedi tek tek. Bizde bir sürü telefon hattı var ondan uzun sürdü. Ben fark ettim sinyalı başka yerden sinyal gelmedi.
Farklı bir port denediniz mi? Hatalı port uyarısı verebilir belki ama emin değilim, denemeye değer @Ulunay 'ın dediği gibi boş yer varsa. Bakarsınız çok iyi değerler görürsünüz o şekilde bırakırsınız.
Farklı bir port denediniz mi? Hatalı port uyarısı verebilir belki ama emin değilim, denemeye değer @Ulunay'ın dediği gibi boş yer varsa. Bakarsınız çok iyi değerler görürsünüz o şekilde bırakırsınız.
Şansımı deneyeceğim şöyle söyleyim. Başka sitede yaşayan tanıdığım download hızı benden birazcik 31-32 civarlarında. Ama benim 38 Mbps download hızım var. Gelen upload hızı 8 Mbps şaka gibi. Ona ise downloaddan fazla upload geliyor. Hadi benim kablo falan şey diyelim 15'lerde olsun yine tamam deceğim. Bir de onların sitede ankastreye yok getirmek için bayağı uğraştılar.