Başka sisteme Retail Windows lisansı nasıl taşınır?

334709

Hectopat
Merhaba, öncelikle şu an Windows 11 Pro kullanıyorum ve yeni sisteme geçeceğim. PowerShell ile mevcut sistemdeki lisansimi kaldirirsam yeni sistemde kesin tekrar kullanabilecek miyim? Bir de ayni sisteme bağlı Windows 10 Home ve Pro keylerim de kayitli, onlar icin ne yapmam lazim? Hepsini gerektigi zaman diger sistemde kullanabilmek istiyorum da.

Bu sayfaya göz atabilirsiniz.

https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/windows-10-lisansı-başka-bir-bilgisayara/e30c2f80-c0be-4061-b73f-8bee8553fc48

Merhaba, öncelikle şu an Windows 11 Pro kullanıyorum ve yeni sisteme geçeceğim. PowerShell ile mevcut sistemdeki lisansimi kaldirirsam yeni sistemde kesin tekrar kullanabilecek miyim? Bir de ayni sisteme bağlı Windows 10 Home ve Pro keylerim de kayitli, onlar icin ne yapmam lazim? Hepsini gerektigi zaman diger sistemde kullanabilmek istiyorum da.

Microsoft hesabına bağla bilgisayarını ve ürün anahtarını. Ardından yeni kurduğun bilgisayarda oturum açarak etkinleştir yap. Tarayıcıdan Microsoft hesap ayarlarına git cihazları seç diğer kullanmadığın bilgisayarı sil.

Bu sayfaya göz atabilirsiniz.

https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/windows-10-lisansı-başka-bir-bilgisayara/e30c2f80-c0be-4061-b73f-8bee8553fc48

Microsoft hesabına bağla bilgisayarını ve ürün anahtarını. Ardından yeni kurduğun bilgisayarda oturum açarak etkinleştir yap. Tarayıcıdan Microsoft hesap ayarlarına git cihazları seç diğer kullanmadığın bilgisayarı sil.

Hocam baktım buraya, Key'i hem PowerShell ile hem de cihazlarim kısmından kaldıracağım evet. Yine Microsoft Support'ta yazılan birkaç yazıya göre yeni sistemde etkinleştirilememiş lisanslar var diye sordum. Bir de sanıyorum tek tek elle Windows 10 Home ve Pro sürümleri yükleyip onlardan da kaldırmama gerek yok. Doğru anlamışım değil mi?

Retail olanını sadece yeni sisteme taşıyabilirsin.
Hepsi retail ancak hepsini bu anakartımda daha önce kullanmıştım.

Fark etmez başka cihazlara aktarabilirsin, yalnız eski cihazdan kaldırmak şartıyla.

Ben de onu merak ediyorum işte, tek tek sırayla Windows 10 Home ve Pro kurup CMD'den kaldırmam mı gerekli? Custom ISO kullanıyorum ve Microsoft cihazlarim kısmında 5cihaz gozukuyor ve hepsi revision PC adli. Windows 10 Pro'yu ggos ile Home surumunu ile default Windows Home olarak kullanmıştım ancak orada gözükmüyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı