Başkaları girince internet çok yavaşlıyor

Berkjann

Hectopat
Merhaba, evimde normalde internet hızı 35 Mbps(Türk Telekom) eğer internete kimse girmiyorsa 20-25 Mbps gibi bir hız alıyorum(Bu hız ilk bağladıkları an 30 Mbps civarıydı).Fakat birileri internete girmeye başlarsa bu hız 1 Mbps'ye kadar düşüyor(Pingte oldukça yüksek).Bazen download değeri 1-2 civarı çıkarken upload 5 çıkabiliyor.
Durum böyle olunca biraz araştırdım. Önce Türk Telekom'u aradım sinyalinizde sıkıntı yok deyip kapattılar. Biraz daha araştırınca sorunun modemden kaynaklanabileceğini düşündüm(ZyXEL VMG3313-B10A)modemin CPU ve RAM kullanımına baktığımda RAM sürekli %96 çıkıyor fakat anlamadığım kısım kimse internete girmiyorken %8-10 girdiğinde de %8-10 çıkıyor. Bende CPU kullanımının yanlış olduğunu düşünüp router almaya karar verdim. ASUS DSL AC-51 vardı aklımda fakat ona bakarken RT AC 51modelini gördüm. Bu iki modelin farkı nedir?
Uzun lafın kısası sizce router mı almalıyım? Yoksa sorun başka bir şey mi?
Son olarak bu iki routerın farkı nedir?

Sonunu pek bağlayamadım ama umarım anlatabilmişimdir

Son düzenleyen: Moderatör:
Biri adı üstünde DSL modem. Yani modem olarak da kullanabilirsiniz. Diğeri daha gelişmiş bir Router ama modem özelliği yok.

Biri adı üstünde DSL modem. Yani modem olarak da kullanabilirsiniz. Diğeri daha gelişmiş bir Router ama modem özelliği yok.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Peki sizce çözüm nedir? Router mı almalıyım? Yoksa sorun başka bir şey mi?

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Peki sizce çözüm nedir? Router mı almalıyım? Yoksa sorun başka bir şey mi?
İnternete kablolu bağlıyken de hız düşüyor mu ?

Kablolu bağlanınca sorun yoksa kablosuz tarafında sorunu çözmek için Router alınabilir. Kablolu internette de sorun varsa sorunu başka yerde aramak gerek.

Peki bunu nasıl yapabiliriz?
Tam nasıl yapıldığını tam bilmiyorum.Zaten her modemde de olmuyor.Yapılıyorsada modem arayüzünden oluyor.(Asus modem ve routerların hepsinde var galiba)

Kablolu bağlanınca sorun yoksa kablosuz tarafında sorunu çözmek için Router alınabilir. Kablolu internette de sorun varsa sorunu başka yerde aramak gerek.
Kablolu bağlantı yapamıyorum bilgisayarla modem arası çok uzak.Birde bizde tivibu var.Onu routerla kullanabilir miyim?

Kabloluyu hiç deneyemem

Yeniden merhaba yaklaşık 30 dakikadır test ediyorum.Öncelikle nasıl test ettiğimi anlatayım.Öncelikle 3 tane cihazdan video açtım.Ardından testi yaptığım cihazdan bir indirme başlatıp kabloyu bağlayıp çıkararak hız testi yapmaya başladım.Kablolu hız çok daha stabildi sürekli 29 mpbs civarındaydı kablosuz ise 25 mpbs çıkıyordu fakat önce 15 mpbs başlıyor sonra 25'e çıkıyordu.(Bu testi yaptığım laptop modemin 50 cm uzağındaydı).
Sonra bu testi 15-20 metre uzaktaki normalde kullandığım pcden yapmayı düşündüm orada hız 1 mpbs civarıydı.Sonra oraya başka laptop götürüp yeniden test ettim 2 mpbs çıktı.Ardndan bu laptopu modemin yanına getirdim.Hız 8 mpbs civarı çıktı.
Ardından ilk test yaptığım pc'ye geri dönüp bir daha test yaptım.O sırada bir şey fark ettim speedtest hızı yavaştı fakat oyun indirme hızı hiç yavaşlamamıştı.Bunun bilgisayarın kendi sorunu olduğunu olduğunu düşünüp indirmeyi durdurup başka bir cihazdan başka bir indirme açtım.Ardından son kez bir test yaptım.Kablosuz 15,kablolu 25 çıktı.
Şimdiden teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…