Bunu demek zorunda değilim. Saygı duymak illa karşı tarafın fikrini kabul etmek demek değil ki. Karşımdaki insan derdini anlatır, evet anlıyorum ama bence şu şu sebeplerden dolayı haksızsın, bu kısmına katılmıyorum dersin ve olay biter.
Hassas konularda özellikle inanç mevzusunda insanlar çok dayak yiyor. Çekmeyin işte şu mevzuyu oraya. Ne ben senin inancına karışırım ne de sen benim inancıma. Ama örnekte görüldüğü gibi yapmayın bunu. Dakika bir gol bir olmuş.
Çünkü, insana tahammülümüz yok. Çünkü, biz özeliz, inanılmazız, harikayız ve en iyi biz biliriz.
Egoistlikten, insanın kendine yedirememesinden, bilmiyorum diyememesinden ve fikir sahibi olmanın bilmekten daha kolay olmasından.
Cidden hiç yok mu böyle insanlar?
Demek istediğimi hala anlamıyorsunuz.
Karşı tarafın fikrine saygı göstermeyen, empati kurmak nedir bilmeyen insanlar yok mu?
Koskoca evrende bir karınca kadar değerimiz yok iken hala kendimize fazla fazla değer biçmeye çalışıyoruz. Sebebi ise insanlara değil hicbir şeye saygı duymamamız. Benciliz biz bencil. İnsandan daha bencil bir canlı var ise diye düşünmeye çalışmayın en bencil canlı biziz. Ormanları kesip otel dikeriz, konuşanın sözünü keseriz, canlıların havasını kirletiriz. Neden mi, çünkü biz en değerliyiz. Kime göre mi? Bencil bir insanın fikrine göre...
Elbette var. Bu insanların konuşmaları tartışma olmuyor zaten dediğim gibi sırf karşı tarafı aşağılamak ve kendi düşüncesini kabul ettirme üzerine oluyor. Böyle insanlar yok dememiştim. Asıl anlamadım şey niye anlamadığımı düşündüğün. Aynı şeyleri diyoruz.