Başkalarının içeriğini kullanıp edit yapmak telif hakkına girer mi?

xxzeusxx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben Instagram TikTok içerik üretmek istiyorum fakat ureticegim içerikte birinin TikTok veya Instagram da paylaştığı videoyu kendi videoma ekleyip sonra kendi editimi getireceğim. Bunda bir sorun olur mu gizlilik vb paylaştığım kişiden izin almama gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, ben Instagram TikTok içerik üretmek istiyorum fakat ureticegim içerikte birinin TikTok veya Instagram da paylaştığı videoyu kendi videoma ekleyip sonra kendi editimi getireceğim. Bunda bir sorun olur mu gizlilik vb paylaştığım kişiden izin almama gerek var mı?
Normalde telif hakkı doğuyor diye biliyorum fakat herkes birbirinin içeriğini çalıyor şuan ve bir şey olmuyor.

Hayır mesela biri kendini paylaşıp 2009'lu kızlar arıyorum demiş mesela onu kendi videoma eklesem.
Hocam ben çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum en fazla videonuz silinir büyük bir şey olacağını sanmıyorum dediğim gibi fakat bu konu hakkında daha iyi bilgisi olan arkadaşlar varsa yazabilir. Çözüm mü hocam?

Büyük bir mesele olur mu? Karşıdaki kişi bunu cezalandırmak isterse olur. Sırf karikatürlerini forum sitesinde paylaştı diye tazminat davası açan oldu. Yani 3 tane videosunu paylaştım derken paylaştıgın kişiden dava yiyebilirsin. Sonra uzlaşmaya gidip para ödeyip anlaşmaya çalışabilirsin.Hiç bir şey olmayabilir, tazminatta ödeyebilirsin, sadece videolarının silinmesinide isteyebilir. Bu riske deger diye düşünüyorsan yap tabi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı