Başkent Üniversitesi vs Çankaya Üniversitesi (Bilgisayar Mühendisliği)

Felty

Hectopat
Daha fazla  
Başkent üniversitesi bilgisayar mühendisliği ve Çankaya üniversitesi bilgisayar mühendisliğine puanım yetiyor. Aralarında çok kararsızım hangisini seçmeliyim?
Eğitim kalitesi, hocalar, dersler, staj imkanları, diploma kalitesi vs. bilgi sahibi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi mezunuyum ve kesinlikle önermiyorum. Nedenleri ise;
  1. Fakülte özellikle laboratuvar dersleri pek yetersiz.
  2. Staj imkanları desen tamamen şansına. Zamanında öğretim üyeleri bu konuda çok da yardımı dokunmamıştı.
  3. Ulaşımı sıkıntı, Eskişehir yoluna doğru 29. km ilerisinde. Sıhhıye'den gitsen 1 saati buluyor ve insanı cidden yoruyor.
  4. Sosyal etkinlikleri bir dönem var, bir dönem yok.
  5. Üzülerek belirtiyorum ki zamanında üniversite ile ilgili kişisel güvenliği konusunda pek geride. Birkaç isim vermek istemiyorum ancak bu konu hakkında bir çok haberler mevcut.
Ekleme: Onun dışında mezun olduğum dönemdeki bölüm dekanı ve öğretim asistanları haricindeki hocalarım gayet iyiydi ancak şimdi ise hocalarımın çoğu ayrıldığı için yorum yapamayacağım.

Son düzenleme:
Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi mezunuyum ve kesinlikle önermiyorum.
Biraz açabilir misiniz sebepleriyle merak ettim.

Her ikisi üniversite de zengin züppe mekanıdır istisnasız. Eğer orta halli ve bu tarz insanlardan hoşlanmayan biriysen çevre konusunda sıkıntı yaşayabilirsin.
Ben bölüm özelinde sormuştum aslında yoksa ki ikisi de özel üniversite illaki öyle kişiler de olacaktır.

Ben bölüm özelinde sormuştum aslında yoksa ki ikisi de özel üniversite illa ki öyle kişiler de olacaktır.
Özel olsalar da özellikle Çankaya Üniversitesi eğitim seviyesi düşük, zengin çocukları için açılmış, Nişantaşı Üniversitesi'nin Ankara versiyonudur. Medipol veya Lokman Hekim böyle değil mesela.

Gittiğimizde bölümün öğrencileriyle de konuşmuştum düzgün insanlara benziyorlardı aslında. Hocaları ne kadar iyidir orası tartışılır. Ancak Medipol gibi bodrum katına hapsedilmiş bir bölümden iyidir diye düşünmüştüm. Lokman Hekim hakkında fikir sahibi değilim.
Bir de buralarda tanıdıklarınız var mıydı?

Var fakat samimi değilim mizaçlarından dolayı. Lokman Hekim'de okuyanlar genelde sağlıkçı oluyor, o yüzden ağırbaşlı oluyorlar. Medipol'ün kampüsü biraz kötü olabilir ama ulaşımı çok rahat. Çankaya ve Başkent şehrin çok dışında kalıyor. KYK'da kalacaksanız ve Hüseyin Gazi Yurdu çıkarsa her gün rahat 3 saat yol çekersiniz.

Her ikisi üniversite de zengin züppe mekanıdır istisnasız. Eğer orta halli ve bu tarz insanlardan hoşlanmayan biriysen çevre konusunda sıkıntı yaşayabilirsin.
Kesinlikle katılmıyorum hocam. Başkent 2019 mezunuyum eğitim fakültesi hocaları gayet kaliteliydi alttan gelenleri bilmiyorum ama genelde fakültedekiler kendi halinde insanlardı.

Kesinlikle katılmıyorum hocam. Başkent 2019 mezunuyum eğitim fakültesi hocaları gayet kaliteliydi alttan gelenleri bilmiyorum ama genelde fakültedekiler kendi halinde insanlardı.
Başkent, Çankaya'ya göre daha iyi fakat basit bölümlerdeki insanlar maalesef böyle.

Hocam Etimusgut'ta kalenin yanında oturuyorum ulaşım anlamında hiçbir problemim yok . Ondan zaten özellikle bu ikisi aklımdaydı ve bölüm özelinde konuşsak olur mu? Yani ben daha çok eğitim tarafıyla ilgilenmek istiyorum. Kampüs, insanları vs. 2.planda benim için.

Hocam başkent mezunu mu yoksa çankaya mezunu mu daha göze çarpan biridir üniversite özelinde düşünürsek bilginiz var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…