Başkent Üniversitesi vs Çankaya Üniversitesi (Bilgisayar Mühendisliği)

Güncel olarak yorumlarınız neler?
Hocam ilk yılımı bitirdim hayırlısıyla hazırlığı atlamıştım. Okuldan verdiği eğitim açısından gerçekten çok memnunum. Hem temel bilim derslerinin (fizik, matematik) hem de programlama derslerinin vs. hocaları iyiydi ve oldukça bilgililer. Dahası hocalara ulaşımda hiç sıkıntı çekmedim ve eğer hocaların gözlerine girebilirseniz sizi severler ve ileriki kariyerde de destek oluyorlar fazlasıyla. Sınavları başkent, atılım vb. üniversitelerden daha zor ancak yeterli miktarda çalışırsanız çok iyi yaparsınız ben ilk senemi 3.83 ortalama ile bitirdim. Yiyecek içecek olarak da okulda ortak alanda 2 tane işletme var fast food tarzı yemekler yapan bir de poğaça simit gibi klasik atıştırmalıklar var, onun dışında da yemekhanesi var bu sene 121 TL ödedim saat 11'de açılıyor kapanışı da 14 gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. Tabldot şeklinde servis yapılıyor. Sosyal imkanlar olarak da hazırlık binası önünde genişçe bir alan var çimlerin olduğu orada sene sonları şenlikler oluyor etkinlikler oluyor. Okulda Arabica kitchen ve coffee de var öğrenciler tenefüslerini aralarını orada geçirebiliyorlar. Okulda spor olarak büyük bir spor salonu var hem açık hem kapalı spor sahaları var basketbol voleybol futbol vs. ve fitness salonu da var bizzat kullandım ancak havalandırma konusunda zayıf bilginiz olsun. Okulda spor turnuvaları var bu alanlarda ancak henüz bu sene duyurusu yapılmadı bize. Şu zamanlarda tanıtım günleri olmakta ve detaylı bilgi için oraya gidip görün derim daha iyi bilgi alabilirsiniz. Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.

bilişim sektörü ölmüş durumda ve işsizlik çok yüksek..

Siz ve bölümünüzdeki öğrenciler bilgisayar olarak ne kullanıyorlar? Macbook mu daha fazla yoksa Gaming tarzı Windows laptoplar mı?

Siz ve bölümünüzdeki öğrenciler bilgisayar olarak ne kullanıyorlar? Macbook mu daha fazla yoksa Gaming tarzı Windows laptoplar mı?
İlk 2 yıl için çok önemli değildir bilgisayar almak yani alacaksan da çok yüksek özellikli bir şeye gereğin olmayacak daha çok programlama tarzı bir de slayt vs. okursun yani tavsiyem windowstan yana ancak ben işletim sistemi vs ayrıyetten kurmayacağım sadece visual studio gibi uygulamalar yeter dersen macbook da iyi hatta çok çok hızlıdır ve sessiz ama ben gene de windows sistemleri tercih ediyorum o sana kalmış. 3'ten sonra projelerin olacak ondan dolayı ileriye dönük RAM'i iyi olan bir şeyler alabilirsin bölüm içinde oyun geliştirme vs. ile uğraşmayacaksan ekran kartına çok da gerek yok sadece belli render işlemlerinde vs. lazım olur o şekilde.

Güncel olarak yorumlarınız neler?
Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıftayım ya, ama yeminle burası mühendislik değil, sabır eğitimi veriyor. Okulun adını staj başvurularında duyan direkt geri vites yapıyor. “Başkent mi? Hmm size döneriz.” deyip dönmüyorlar bile. Dandirik yerlerden başka staj bulamıyoruz, orada da adam akıllı iş yok, 3 kuruş para da vermiyorlar zaten.

Hocalar desen, ego tavan. Sorulara cevap vermek yerine trip atıyorlar, güncelleme almayı bırak, adamlar yapay zekanın adını duyunca “o da mı çıktı ya” modundalar. Eğitimde ne proje var ne pratik; 2005’ten kalma slaytlarla ders anlatıyorlar. Yenilik desen yok, sektöre dair tek bildikleri şey C dilinde "hello world" yazdırmak.

Mezun olunca iş bulmak ayrı bir dert olacak gibi görünüyor. Vizyon sıfır, destek sıfır. Tam bir kendi başının çaresine bak üniversitesi. Burası tam anlamıyla kendin bişeler yapman lazım yani çankaya tercih etsen daha iyi tabi atılım daha iyi oranın puanı biraz daha yüksek bu benim gördüklerim

Atılım veya Çankaya'da okuyan arkadaşlarınız var mı? Orada durumlar nasıl?

2 sindede arkdaşlarım var atılımın hocaların çok iyi olduğunu söylüyolar çankayanında iyi olduğunu söylüyor fakat iş bulmada falan atılım ve eğitim olarak daha iyiyimiş
Atılım veya Çankaya'da okuyan arkadaşlarınız var mı? Orada durumlar nasıl

Atılım veya Çankaya'da okuyan arkadaşlarınız var mı? Orada durumlar nasıl?
Atılımı kesinlikle önermem 1.si orası Ankara'da "piyasa yapma" okulu olarak anılıyor ve hatta geçmişinde kampüs içinde arabalarda ahlaksız şeylerin döndüğü dahi söyleniyor. 2.si bu yıl bizzat ASELSANIN işe alım tarafında görevli 2 çalışanıyla tanıştım kendileri Çankaya'da okuduğumu ve ortalamamı, yks puanımı dediğimde direk olarak ismimi ve Linkedin bağlantımı aldılar. Ankara'da özellikle savunma sanayi tarafında ODTÜ, Bilkent, Hacettepe, Gazi ve Çankaya'nın adının sıkça geçtiğini ve büyük oranda bu ünilerden alım olduğunu söylediler bana.

Ben eğitim açısından söyledim hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…