Basket oynamak boy uzatır mı?

SherlockK6

Decapat
15 yaşındayım. Boyum 173 boyumun uzaması için basket oynamayı düşünüyorum ama kafam karıştı. Kimileri basket boy uzamasına desteklidir diyor. Kimisi ise öyle bir şey yok hatta eklemlere yük bindiği için boy uzamasına engel bir durum diyor. Yardımcı olabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyun çoğunu genetik faktörler ufak bir kısmını ise çevresel faktörler belirler yani öyle 6-7 cm bir uzama yapmaz. Genetiğe ek olarak desteklersen ergenlikte 10 cm değil 13 cm uzarsın.

Genetiğinde ne varsa odur çoğu parali boy uzatma programina eriştim hepsi zırva postür egzersizi hatta çoğunda giyim ile alakalı tüyolar var anlayacağın genetik önemli olan.
Hocam peki genetiğim de yatkınsa uzamaya etkisini görür müyüm?

Hocam peki genetiğim de yatkınsa uzamaya etkisini görür müyüm?

Gelip yüzme basketbol uzatir falan yazanlara aldanma basketbol oynayan eleman uzun oldugundan oynar mesela uzama etkisi bence görmezsin olsaydı doktorlar verirdi zaten boy sorunu olan kişilere. Yaş boy oranın fena değil. Kambur ve postür sıkıntın falan varsa doktora sor öyle bir durum mevcutsa faydasını görürsün.

En önemlisi boyunu düzgün bir yerde ölç sabah erken saatler olsun uykuna dikkat et biraz boyunu kaydet doktora git plaklara baktır o sana zaten uzayıp uzamayacagini söyler 175 176 oldun mu ortalamada oluyorsun yeterli gelecektir. Ayakkabı payı var zaten çok takılma.

Hocam ben yine de oynayayım ergenlik çağında belki etkisi olur.Şuana kadar boyumda 10-20 cmlik hiç sıçrama olmadı uyku düzenime de dikkat etmeye başladım.Sabah kalktığım da da 175 i görüyorum.Umarım etkisi olur dediğiniz gibi hiçyoktan sağlık için faydası var

Ben 16ya gireceğim bende de ucuk kaçık sıçrama olmadi her beden her genetik aynı değil ben 8'de 172 falandım mesela şu an 11'im 180'im uzamam bitmistir ya da bitmeye yakındır ama zevk alıyorsan oyna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…