Basketbol vs okul

Torpilin olmadan gelişebileceğin bir yer değil maalesef basketbol yeteneğe bakmıyorlar

Hayatın her döneminde torpilin olmadan biryerlere varamazsın en azından tr standartlarında haham tanılan birisi fakat ben torpil seven bir insan değilim birçok konuda birçok yerde torpiş yapmadığım için hakkım yendi mesela bilek güreşinde iyiyim yendiğim çocuğa okul hocamız olanak tanıdı babasıyla ahbaptı bana tanımadı

Kardeşim ne yazık ki torpili de geçtim bu spor için günümüz şartlarında minimum 190 boyun olması gerek ki sen ona 198 falan de çünkü 190 boylu olup da canavar gibi oynayan bir sürü genç var. Onlardan da uzun ol ki yeteneğin yoksa açığı kapasın... 1.64 - 14 yaşa göre nasıldır bilmiyorum da biraz kısa gibi duruyor ne yazık ki, bu sporda da boy olmadan ilerlenmiyor işte. 180'lik mükemmel pg çocuklar var sokaklarda hepsi boylarından dolayı takımlara girmeyi bile denemiyor. Daha çocuk yani 18-19 yaşındalar ve şimdiden salmışlar. E karşılarında yeni nesil aygır kardeşlerimiz varken (sokakta 17 yaşında kardeşleri görüyorum benden uzunlar, ayaklarında kyrie cart curt. Ailede para da var kulüp mulüp de gidiyorlar), rekabet çokken n'apsınlar. Bu sebeple sakın okulu komple salma, spor çok nankör ve bencil bir iş sektörüdür

Katılıyorum hocam, ne oyuncular var BGL gibi liglerde. Yüksek oranla bi gelecekleri yok bir torpil olmadan.

Konu sahibi arkadaş anladığım kadarıyla TBF U15 C'den filan bir yerlere geleceğini düşünüyor. Daha belirli bir kulüpte bile değilken senin yaşlarında Efes, Fener gibi takımların altyapılarına seçilenlerle nasıl kapışacaksın merak ediyorum. Ki o insanların çoğunluğu bile bir yere gelemezken senin her şeyi bırakıp buna yönelmen intihar görevi gibi bir şey olur.

Boy olarakta bir avantajın yok, uzayıp uzamayacağın bile kesin değil. 18 yaşındayım ve 195 boyum var. BGL ve TBF U18 A takımlarının PG'leri ile neredeyse aynı boydayım. Yani bütün hayatınla çok sağlam bir kumar oynamış olursun. Bence denenecek bir şey değil. Hele bu dönemde hiç değil.

Derslerde kötüyüm dediğim gibi.

Ondan sonrası şans ama okul içinde derslerde kotuyum.

Kankam ergenlik, tatilden çıkma, sınıfı sevmeme veya kendine güvenmeme tarzı bir sürü sebep var hepsini saymayayım sınıfı veya okulu bu yaşta sevmemen normal. Basketbol çok iyi olsanda tutunamama şansının olduğu bir spor dalı ve bunun için okulu kenara atarsan ileride problem çekersin. Liseye devam ederken en azından basketbol ile beraber yürütmeye çalış zaten 1-2 seneye hevesin uçar gider en kötü liseyi bitirir basketten devam edersin. Açığa geçersen derslerden iyice koparsın ileride sıkıntı çekersin.

Hocam eski bir basketbolcu olarak şunu tavsiye ediyorum. Ne kadar iyi oynasana boydan kaybetmişsin artık. Profesyonel ol ak için bazı istisnai örnekler hariç mutlaka 1.90 üstüne çıkman lazım. Ben 14 yaşında 1.80 idim, şuan 1.96 yım. 1.90 üstüne çıkmak için 21.00 da uyumanız kendinize çok özen göstermeniz lazım. Buna rağmen bile çıkmayabilir.

Lise 1. sınıfım ve ailem benim okumamı istiyor. Ben ise basketbolcu olmak istiyorum. Yazları takım seçmeleri oluyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aynı dert arkadaşımda da var. Basketbola gitmek için bir şeyleri bahane edip sınava girmediği ve devamsızlık yaptığı için sınıfta kalıyor.

Bu tarz ikilemler de kalınmaz, okulda sadece dersleri öğrenmiyorsunuz. Görgü kuralları, karşı cinsle iletişim, toplumsal yazılı olmayan kurallar vs. kaldı ki açık liseye geçip basketbola ağırlık vermek nedir? Lise sana engel mi oluyor hocam. Günün 16 saatinde basketbol mu oynayacaksın? 8-4 tam zamanlı bile gitsen liseye günde 5 saat pratik ile istediğin her şeyi elde edebilirsin. Bir karar vereceğiniz zaman kolayına kaçmayın, size artısı eksisi nedir? Hayatınızı ne kadar etkiler? Bu kararın size getirecekleri nelerdir? Uzun vadede pişman olacağın bir şey. Tabii ki hayallerinin tutkularının peşinden git, eğitim bunda bir engel değil, bu kafadan çıkman lazım.

Arkadaşlar teşekkür ederim güzel bir karar vermede yardımcı oldunuz liseyi normal olarak bitireceğim ve spor üniversitesine gideceğim.

Hayalinin peşinden git. Ailenin dediğinin hiç bir önemi yok. Öyle bir ailen varsa hayatından tamamen silmeni öneririm. Tabii ekonomik özgürlüğüne kavuşunca. (zengin değilsen) Kendi istediğini yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…