Basketbolun boy uzattığına inanmıyorum

Çok net açıklamış. Uzman birisinden güzel bir video olmuş. Ama yine defalarca bu sorular sorulmaya ve yanlış bilinmeye devam edilecek. Tabi konuyu araştıran bu videolara ulaşan kişiler gerçeği bilecekler. Bu bilgileri bu soruları soran her yerde yazarak insanları bilinçlendirmek gerekiyor.

Açıkçası 6 14 yaş arasındaki çocuklar üzerinde yapılan araştırmaların sonucu beni biraz şaşırttı. O yaşlarda bile halter kaldırmalarının boy kısalığına neden olmaması önemli bir bilgi. Tam tersi olarak ise basket oynamalarının da boy uzamasına neden olacak "özel bir spor" olmadığının altı çizilmiş. Bununla birlikte sporun faydalarından bahsedilmiş.

Esneme düzenli yapılırsa birkaç santim kazanca sebep olabilir denilmiş. Bunun sebebinin ise spor yapan ve omurgasını sağlıklı tutan kişilerin omurgaları sağlıksız olanlara göre daha uzun gözükürler. Muhtemelen sporun ve esnemenin boya faydası buradan geliyor. Tabi beslenme, spor ve uykunun ekstra faydaları dışında.

Yani spor yapan kişi daha dik durur. Bu da onun birkaç santim daha uzun olmasını sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…