Çözüldü Baskı alırken eksen kayması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
IMG-20220618-WA0003.jpeg
IMG_20220618_133755.jpg

Şimdi de böyle bir sorunlar karşılaştım. Ne yapmam gerekiyor?

@Siyah Martı Hocam yardımcı olabilir misiniz? :)

@NothingGood @Je m en fiche

@KemalAkarsu

@kqqk13

Arkadaşlar ne yapmam gerektiğini hala çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim :).

Son düzenleme:
Çözüm
Sd kart kullanıyorsan formatlayıp tekrar dene. Baskı öncesinde nozülü tutup oynama var mı diye kontrol et varsa vidaları sık. Anakartı soğutan fan sağlıklı çalışmıyorsa ve/veya driverların soğutucu bloklarında düşme olmuşsa da ısınma sebepli sapıtıyor olabilir.
Öncelikle tablanızı tutan klipslere bakmalısınız. Eğer fazla güç uygulayınca kayıyorsa o yüzden olabilir. Tablanın X eksenin kayması diğer eksenlere göre daha kolay olabiliyor. Sonrasında ise kayış gerginliklerini kontrol edebilirsiniz. En son ise buna benzer bir olay benim başıma Ender 3 V2'de anakartı sıcaklıktan dolayı hasar gördüğü için olmuştu. Sorun sadece X eksenin oluyorsa anakartın X step motor sürücüsünde sorun olabilir.

X ve Y ekseninin motorlarında setskurlu şekilde kasnaklar var. Onlar gevşemişse iyice sıkıyoruz. Ardından tablayı tutan klips vb. şeyler varsa onların iyice tuttuğundan emin oluyoruz. Ardından kayış gerginliklerini ve eksantrik somunların sıkılıklarını kontrol ediyoruz. Tatlı sıkı olmalılar.

Not: Tabla ayarı olmamış. "Elephant foot" olarak adlandırılan sorun var. Tabla ayarınızı gözden geçirin. Ya da tabla sıcaklığınız yüksek.

Sd kart kullanıyorsan formatlayıp tekrar dene. Baskı öncesinde nozülü tutup oynama var mı diye kontrol et varsa vidaları sık. Anakartı soğutan fan sağlıklı çalışmıyorsa ve/veya driverların soğutucu bloklarında düşme olmuşsa da ısınma sebepli sapıtıyor olabilir.

Çözüm
Hocam sorun anakartın fazla ısınmasıymış. Fanı anakartı daha iyi soğutacabileceği bir konuma sabitledim ve sorun çözüldü. Herkese yardımınız için teşekkür ediyorum. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı