YouTube Başlamak mantıklı mı mantıksız mi?

803894

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar YouTube'a başlamak mantıklı yoksa mantıksız mi gelin tartışalım? 1000 abone oldun paraya kazanmayı açtın.

1. Küçük miktarda bile para kazaniyorsaniz vergi ve bağ-kur odemeniz gerekiyor.

2. İzleme başına çok az para geliyor ve hak ettiğinizi alamiyorsunuz.

3. Artık herkesin YouTube kanalı var ve bu anlamda cidden videoların başkasına karşısına çıkması zor.

4. Siz çok iyi içerik üretecisin olun adamakıllı videolar yapın ama büyük YouTuber'ler veya orta derece YouTuber arkanızda degilse emeğinize yazık oluyor.

5. YouTube'da video cekenler çok para var hemen para kazanabilirsin adlı videoları tamamen ilginizi çekip kendisi kazanması için öyle bir şey olsa kim sıcak evinden çıkıp çalışmak ister.

Bana göre YouTube kanalı açıp para kazanmaya çalışmak mantiksiz büyük veya orta derece YouTube kanalı degilseniz sizin kararınız nedir?

Bence de mantıksız, o kadar emek veriyorsun Premiere Pro gibi edit programlarına binlerce para veriyorsun saatlerce edit yapıyorsun ve sadece 2-3 beğeni alıyor. Özellikle YouTube'in çoğu kitlesi çocuk. Neye naptıklarını bilmeyen kitleye içerik üretilmez.

Mantıksızdır tabii ki bu zamanlarda başlamak. Belli bir konun ve iyi ekipmanların varsa kendi kendini geliştirebilirsin, ama kısa sürede gelişeceğim diyorsan torpilin olmak zorunda.

Mantıksızdır tabii ki bu zamanlarda başlamak. Belli bir konun ve iyi ekipmanların varsa kendi kendini geliştirebilirsin, ama kısa sürede gelişeceğim diyorsan torpilin olmak zorunda.

Bizim ulkede kendini salak ve rezil etmedigi sürece ünlü olamazsin çok azdır adamakıllı ünlü olan.

Vergi ödediğimizi bilmiyordum. Şimdi herkes gündem olaylarına meraklı. Mesela şu şunu yaptı, bu bunu yaptı, şu şunu tehdit etti vesaire vesaire. Örneğin, Beyaz kurt'un tek yaptığı gündemi takip edip içerik üretmek. Diksiyonun iyiyse, 3-5 cümle kurabiliyorsan her türlü kazanırsın.

YouTube üzerinden kolay para kazanmak istiyorsan göze batan yani anormal, absürt tarzı videolar çekmen gerekiyor. Ufak bir bilgi vereyim bir işe yaramaz ama para kazanma 1000 değil 500'de açılıyor.

Kazanırsın eyvallah kazanamazsin demiyorum ama ne kadar para alirsan al Bağ-Kur odemek zorundasın vergide ne kadar kazanacaksın ki Bağ-Kur ve vergiyi odeyeceksin Bağ-Kur parası 5-7k tek zaten.

YouTube üzerinden kolay para kazanmak istiyorsan göze batan yani anormal, absürt tarzı videolar çekmen gerekiyor. Ufak bir bilgi vereyim bir işe yaramaz ama para kazanma 1000 değil 500'de açılıyor.

Biliyorum evet tamamen özelliğini açılması için 1000 abone dedim.

Ülkede boş vakti olan çok var o yüzden bu gibi "eleştirmen"ler izleniyor ne alakaysa. Aslında biraz gündem videoları çekerek haber bültenliği yapmaları da izlenme almalarına sebep oluyor da işte, bu arkadaştan sonra birkaç kişi daha patladığı için bu formatı düşünen varsa yapabilir evet. Arkadaşlar geliri adsense geliri olarak falan düşünmeyin, direkt para basan firmalardan alacağınız reklamları ve popülerliğinizi kullanarak yapabileceğiniz pazarlamaları düşünün. Bunları düşünemiyorsanız zaten evet bu işe girmenin manası yok. İzlenerek para kazanmak "youtube"ta TIK başına kazanılan para değil, size bağlı kitleden nasıl para kazanılacağını bilmek demek. Nasıl bedava reklam yapabileceğini bilmek demek.

Böyle çok düşününce hiçbir şey başarılamaz. Her detayı düşünmekten bir işi yapmaktan vaz geçeceğine başla olmazsa bırakırsın. Zaten kazananlar genellikle sponsorlardan kazanıyor asıl parayı.

Haklısın. Herkes eleştiri kanalı altında birbirini kopyalıyorlar ve aynı şeyleri söylüyorlar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…