Çözüldü "Başlangıç diskinin bölüntülenebilmesi için diskte yeterli yer yok." hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KeNair

Megapat
Merhabalar. macOS işletim sistemine Bootcamp yardımı ile Windows 10 kuracaktım fakat bootcamp'i açtığım zaman başlıktaki gibi bir hata veriyor. "Başlangıç diskinin bölüntülenebilmesi için diskte yeterli yer yok. En az 39 GB boş yerinizin olması gerekir." diye bir hata veriyor. Asıl sorun ise bilgisayarımda 294 GB'ın boş olması ve bu hatayı vermesi. Parantez içinde silinebilir alan diye bir şey var acaba o şey yüzünden mi böyle bir hata alıyorum yoksa başka bir nedeni mi var? Aşağıya da ekran görüntülerini koyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorun çözülmüştür. Nasıl çözdüğüme gelecek olursak; Snapshotları silerek yer açtım. Terminali açıp şunları yazdım
"sudo tmutil listlocalsnapshots /Volumes/" çıkan snapshotları tarihlerine göre sildim. Onları da şu komutu yazarak yaptım "sudo tmutil deletelocalsnapshots 2018-12-19-231020 "
Merhabalar
Bu konu hakkinda pek bir fikrim yok fakat araştırma yaptım.
Bu sorunu duzeltmek icin, başlangıç diskinizde tek bölüntü olmasi gerektigini söylüyorlar.

Merhabalar
Bu konu hakkinda pek bir fikrim yok fakat arastirma yaptim.
Bu sorunu duzeltmek icin, başlangıç diskinizde tek bölüntü olmasi gerektigini soyluyorlar.

Tek bölüntü olup olmadığını nerden anlarız ? Normalde Windows 10 kullanıcısıyım macOS işletim sistemleri ile pek alakam yoktur. Hatta daha önceden elime macbook bile almamıştım o yüzden bu tür konularda zorlanıyorum :)
Arkadaşlar sorun hâlâ devam ediyor. Çözümünü bilen biri var mı ?

Arkadaşlar sorun çözülmüştür. Nasıl çözdüğüme gelecek olursak; Snapshotları silerek yer açtım. Terminali açıp şunları yazdım
"sudo tmutil listlocalsnapshots /Volumes/" çıkan snapshotları tarihlerine göre sildim. Onları da şu komutu yazarak yaptım "sudo tmutil deletelocalsnapshots 2018-12-19-231020 "

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı