Başlangıç Ekranı Geç Açılıyor

byt06369

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayarı yeni topladım. Windows 8 kurdum. Gerekli güncellemeleri yaptım.
Windows 8.1'e yükselttim. Bilgisayar açılırken BIOS ekranı geliyor. (Asus yazısı çıkıyor. Yani BIOS tuşu altta yazıyor.) Windows açılış yuvarlağı dönüyor. Kayboluyor ve ekran siyah oluyor. 3-4 dk sonra başlangıç ekranı geliyor ve bilgisayar açılıyor. Bunun sebebi ne olabilir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios güncellemesi yapın.

Şimdi bakıyorum yapınca söylerim.

Bıos güncellemesi yaptım. Şu anda pc de bios ekranı geçince sol üst köşede _ bu işaret yanıp sönüyor ve bilgisayar açılmıyor. Sadece bios a girebiliyorum. Ne yapmalıyım?

Asus 'un CD'sini taktım. Bir şeyler çıktı düzeldi. Şu an BİOS güncel ve hala geç açılıyor. Başka bir çözümü olan var mı ?

Şimdi bakıyorum yapınca söylerim.

Bıos güncellemesi yaptım. Şu anda pc de bios ekranı geçince sol üst köşede _ bu işaret yanıp sönüyor ve bilgisayar açılmıyor. Sadece bios a girebiliyorum. Ne yapmalıyım?

Asus 'un CD'sini taktım. Bir şeyler çıktı düzeldi. Şu an BİOS güncel ve hala geç açılıyor. Başka bir çözümü olan var mı ?
Asus CD'sini neden taktınız? Sürücü mü kurdunuz? Sürücülerinizi sitesinden internetten indirin ve en güncelini kurun.

Asus CD'sini neden taktınız? Sürücü mü kurdunuz? Sürücülerinizi sitesinden internetten indirin ve en güncelini kurun.

Başka bir seçeneğim yoktu. Dediğim gibi BIOS'u güncelledim. Sol üst köşede yanıp sönen bir çizgi çıktı. Bende internette bir cevap bulamadım. Aklıma bu geldi. CD'yi taktım.
Birkaç bir şey çıktı. Sonra BIOS güncel bir şekilde PC açıldı. Ama gecikme hala var. Yani başka bir seçeneğim yoktu.

Merhaba arkadaşlar benim sorunum da buna benzer nitelikte P5KPL AM SE modeli anakartım var bilgisayar da program çalışma esnasında harddisk den bir sesle beraber makine reset atıyordu,internetten araştırdım pc neden reset atar diye..,bios güncellemesini
önce flash dan yükledim
1)P5KPL-AM-version 702 yükledim bittikten sonra
sorunumun düzelmesi aksine dahada üstüne tuz biber oldu..
sonra bir alt versionu deneyimdedim
2) P5KPL-AM-0603 yüklenmedi

Sizlerde bahsettigim anakartın orjinal sürümü var mı acaba

Şimdiki olay bios ekranın geç açılıyor olması

Sanırım konu eski ama ben neyseki tesadüf eseri sizin forumda kendi sorunumunu çözdüm
Anakartım modelini sizin formda buldum
Bios tekrar güncelledim
Bilgisayarda pc yi test etmek için oyun kurdum yaklaşık 1 saat kadar oynadım ne hdd den ses geldi ne de pc reset attı...
kapattım bilgisayarı fişten ćektim 2 saat sonra açtım pc performance harika oldu sorunum çözüldü

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı