Baslangic icin akustik gitar tercihi nasıl olmalı?

Merhaba, öncelikle teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim. İlk defa gitar çalmak ve bu serüvene akustik gitar ile başlamak isteyen biri olarak birkaç gündür gitar araştırıyorum. Başlangıç için birkaç gitara denk geldim ve aşağıda sıraladım:

• Fender FA-125
  • Epiphone DR-100
  • Cort AD810.
  • Takamine GD10 NS.
  • Yamaha F310.
Bu gitarların ikinci el fiyatlarına baktığımda 4-6K arasında değişiyor ve tahmini bütçem de bu civarda. Tabii ki, eğer başlangıç için daha ucuz bir gitar alternatifim varsa, kesinlikle değerlendirmek isterim.

Yukarıdaki gitarlar arasında en mantıklı seçim hangisi olur? Onlar dışında önerebileceğiniz daha düşük bütçeli bir gitar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar aynı fiyat aralığındaki, benzer kalitedeki malzemeler ile aynı fabrikalarda üretilen gitarlar. Dolayısı ile aralarında çok büyük kalite farkları yok. Hepsi başlangıç için gayet uygun, normal şartlarda sorun çıkarmayacak modeller. Ben tercih edecek olsam Takamine'i tercih ederim.

Ayrıca ikinci el alırken çok dikkatli olun. Mutlaka görerek alın. Ahlak tamamen çöktüğü için kimse gitarının kusurlarını söylemiyor. Görünür olanları ise mecburen söylemek zorunda kalıyorlar. Alenen sapı çatlamış veya kırılmış gitarlar "ufak boya çatlağı, çalıma engel değil" falan diye satılıyor. Birkaç örnek vereyim, çok dikkat edin.

Son düzenleme:
Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim. Mutlaka gorerek alin diyorsaniz o zaman tek tek enstruman dukkani gezmem gerekiyor gibi duruyor sehrimde maalesef bu takamine'yi satan yok veya dediginiz gibi birbirine yakin gitarlarsa baska bi tercih yapabilirim.

Attiginiz orneklere baktim kesinlikle dikkat edip her yerini inceleyecegim bu ilanlara bakipta sap kisimlarini karsilastiracagim tesekkur ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…