Başlangıç için bilimsel kitap önerisi

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Evet arkadaşlar sorum yukarıdaki gibi. Liseliyim ve maalesef kitap okuma alışkanlığım yok. Bilime ilgim olduğundan belki bilimsel kitaplar ilgimi çeker diye düşünüyorum. Matematik ve fen alanında başlangıç için ne kitap önerirsiniz?

Bilim hakkında yorum yapamam ama Metro serisini net olarak tavsiye ederim.

İlgi duyduğun alanlarda makaleleri araştırabilirsin Google üzerinde çok fazla var.

Hocam makale dijital ve zaten kitap okumanın bir anlamı kalmaz. Ayrıca lütfen "Google'dan bakın" demeyin. Bilmiyorsanız önermeyin yeter.

Bilim hakkında yorum yapamam ama Metro serisini net olarak tavsiye ederim.

Bilim kurgu hiç okumadım. Hatta klasikler dışında neredeyse hiç başka tür okumadım.

@Ahmsef bilmem. Belki de fizik, matematik, kimya gibi konuları ağırlıklı sözel yöntemlerle, kısıtlı illüstrasyonla, başlıca amacı genel kitleye hitap etmek olduğundan sıkmayacak, çok derine girmeyecek, ortalıkta matematik formülleri uçmayacak şekilde aktarması zor olduğundandır.

Belki de evrim teması genel anlamda nereden geldik teması insanların ilgisini çektiği içindir. Çünkü evrim dışında kitap olarak astrofizik de popüler. O da aynı soruya cevap veriyor.

Tarihi, sosyoloji, hukuk, psikoloji gibi beşeri bilimleri az görselle de anlatmak mümkün.
İstersen doğa bilimleri için de kitap değil ancak topluma hitap eden, sıkmayacak görsel iletişim örnekleri de verebilirim. Ancak onun için "bilim kanalları önerisi" diye yeni bir konu açarsan daha iyi olur çünkü şu an "kitap" kategorisi altındayız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı