Başlangıç için elektro gitar önerisi

Merhaba, 6 senedir klasik gitar çalıyorum. Ders almadan kendi kendime öğrendim belki de bir sürü hatam vardır, bilmiyorum.

Şimdi elektro gitara başlamak istiyorum ve bir elektro gitar alacağım ancak kararsız kaldım. Ayrıca bir sorum da olacak, elektro gitar için ders almam iyi olur mu yoksa gerek yok mu?

Aklımda iki seçenek var, ya alttaki gitar setini alacağım ya da SGR C-1 ve Orange amfiyi. Bütçe olarak kafamda bir fikir yok, asıl sorun da bu. SGR C-1 ve Orange amfi alıp yaklaşık 10.000 TL fazla ödememe gerek var mı yoksa diğeri yeterli mi? Ses kartı da alabilirim fakat yeni başlayanlar için pek önerilmiyor anladığım kadarıyla. Başka bi öneriniz varsa onu da önerebilirsiniz.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. @Single_factor siz de yardımcı olabilirseniz sevinirim hocam.

Schecter alın. Squier sizin için düşük seviye kalacaktır.
Elektro gitar için ayrıca bir eğitim almanız gerekmiyor. 6 yılda zaten belli bir seviyeye gelmiş olmanız gerek. Kurallar, kaideler klasik gitar ile birbirine yakın şeyler.

Ses kartı meselesinde ise amfi daha pratiktir.

Hocam selamlar, son bir sorum olacak. Tam urunleri alacaktim ancak alttakini gorunce biraz kafam karisti. Sizce ustteki Orange amfiyi almam mi daha mantikli olacaktir yoksa asagidaki urunu mu?

Blackstar bir ses kartı / prossesör. Ben analog amfiden vazgeçmezdim. Yeni başlayanlara tavsiye etmiyorum ancak durumunuz farklı. Modülasyon efektleri hoşunuza gidiyorsa alın.

Elektroda temel teknikleri öğrenmek için ders almak şart ve bu işi gerçekten bilen, bidiğini aktarabilen birinden olmalı.

Gitar ve ampliyi yapacağınız müzik türüne göre en ucuz ve en kolay elden çıkarabileceğiniz model ve markalardan seçin. Örneğin gitarda metal müzik için humbucker (emg 81-85 vb. manyetikli) gitar olması gerekliliği gibi.
Bunun iki nedeni var, sıkılırsanız bir an önce kurtulmak, diğeride ilerleyecekseniz ki bu durumda mutlaka daha iyilerini isteyeceksiniz kolayca satıp yenilerine geçmek.

İşe yaramayan cihazlar elinizde patlar. Mümkünse 2.el alın. Zarar etmezsiniz.

@Single_factor hocam, merhaba. Kusura bakmayın yine rahatsız etmem gerekti. Orange amfiyi almıştım ancak sipariş iptal edilmiş, ürünün bozuk olduğunu fark etmişler göndermeden önce. 7.500 TL'ye almıştım ve şu an en ucuz 20RT 8.300 TL, Blackstar ise 7.300. Orange için aradaki 1.000 TL farka değecek midir? Gördüğüm kadarıyla yurt dışında Orange daha ucuz, o yüzden kafamı karıştırdı.

Orange değerli bir amfidir. Marka değeri de yüksektir.
İki cihaza göre kıyaslarsak analog olması, gitar speakerına, gerçek bir kabine, kendi karakterine sahip olmasıdır. Dolayısı ile dijital bir cihazdan elbette daha önemli ve niteliklidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…