Başlangıç için elektrogitar amfi-ses kartı önerisi

Pasalandin

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, elektro gitara (Schecter Omen-6 Extreme) başlamayı düşünüyorum. Amfiler, ses kartları hakkında çok bir bilgiye sahip değilim. Apartmanda çalacağım, arkadaşım ses kartı almanın daha iyi bir tercih olacağını söyledi fakat forumda amfiyi önerenler çoğunlukta.
Kısaca amfiye mi yönelmeliyim ses kartına mi, yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.
Amfi alacak olursam line 6 spider IV (15) düşünüyorum sizce mantıklı bir tercih olur mu(öneriniz varsa paylaşırsanız güzel olur)?
Ses kartı olursa da Scarlett olabilir gibi duruyor, henüz bilmiyorum.

Öncelikle hayırlı olsun. Şimdi ben sana kendi tecrübemden bahsetmek istiyorum, direk bir çıkarım yaparak bir şey önermem doğru olmayacak. Bende aynı senin gibi başlangıç için gitar arıyordum, daha önce gitar geçmişim vardı. Başlangıç için farkındayım uzun süreli olsun ve çalarken keyif alayım istediğin için kötünün iyisi de olsa bir seçim yapmak istiyorsun ama inan ki başlangıçta hepsi aynı sesi veriyor. Kulaklarımız o ufak tını farklarını anlamak için biraz eğitilmeyi beklemeli. Bu nedenle ben görünüşü güzel ve aralarında alabileceğim en pahalı gitarı aldım. Mantık doğru muydu inan bilmiyorum. Aldığım gitardan bahsedeyim öncelikle aria Pro II fullerton aldım. Teşhir ürünüydü, ufak bir çiziği vardı. Teşhir ürünleri genelde oldukça sağlam ve uygun fiyatlı oluyor, bakabilirsin istersen. Gitar güzel gözüküyor ve diğerlerine göre ağırdı. Ama mesela 3-4 ay sonra almadığım cort gitarın rengi ve boyasının hissiyatı daha fazla hoşuma gitti. Yani aslında ses olarak pek bir fark göremiyorsun gitar, çalıcısının ellerinde bir şekilde güzel tınlıyor zaten. Gördüğünde "offf bunu çalmalıyım, yavrum gel buraya" falan diyeceğin bir gitar al kesinlikle. Her şeyden önce gözünle sev ki çalabilesin. Örneğin gitarımı luthiere götürdüğümde o fiyata çok iyi aldığımı, bilgisiz olmama rağmen sapının fırınlanmış akça ağaç olduğunu, o fiyata wilkinson köprü ve vernikli gitar almış olduğumu öğrendim. Yani diyeceğim o ki aslında gözüne güzel gelsin, içine sinsin. Sadece gözüme güzel geldiği için aldığım gitarın iyi olduğunu 1 yıl sonra tam olarak anladım. Bir sürü foruma ve kişiye danışmama rağmen gitar hakkında net bilgiye sahip değillerdi. Ses kartı ve amfi meselesine gelirsek şöyle ki. Ses kartı kullanıyorum ama bence başlangıçta olan biri için gerçekten kullanması zor. Şöyle düşün. Amfi olsa al Distortion'a çal gitsin ya da alma clean çal. Arada mid yükselt alçalt. Alttarafı oynayacağın 5-6 tane ton tuşu var. Ama pluginlere girdiğin zaman o kadar derya deniz ki. Bir sürü pedala erişim sağlıyorsun bu da çok fazla karışıklık yaratıyor bence başlangıçta. Amfiide aldığım clean ya da tok distortion tonunu bile bulabilmek için çok uğraştım. Hazır pluginler bile aynı keyfi vermiyor. Kulaklıkla çalıyorum, kablosu dert, kulağımı terletiyor dert, hopörlere versem sesi doğru düzgün çıkmıyor dert. Ama amfii olduğu zaman da gece 2-3 sabah 5 hatta akşam 8-9 da bile çalamıyorsun neredeyse rahat rahat. Ama amfii alıp onunla çalıp müsait vakitlerde sonrasında dönüştürücü ile amfiiye kulaklığını bağlayıp daha sonra öyle de devam edebilirsin. Bu artık senin rahatlığın ve isteğine göre değişecek bir durum. Ama tabii ki ses kartlarıyla beraber çok daha fazla geniş ton yelpazelerine ulaşman ve kendince en güzelini bulmaya çalışman mümkün. Her ne kadar korsan önermesem de Guitar Rig 5'i korsan şekilde tam erişimle beraber kullanabilirsin ama dediğim gibi korsan önermiyoruz. Hepsinin sonunda aslında her söylediğim şeyi değiştirecek ufak ama büyük bir detay var ki o da şu. Kim gibi, hangi şarkıları çalmak istiyorsun. Rock, reggie, blues, jazz, metal hangisini çalmak istediğine göre ihtiyaçlar ve zevkler değişiyor. Temiz, blues tonlar istiyorsan s-s-s kullanman daha mantıklı. Metal ve sert tonlar istiyorsan h-h kullanman daha mantıklı. Eğer benim gibi sende her şeye ilgim var hepsinden biraz biraz olsun. İleride karar verirsem asıl gitarımı ona göre alırım diyorsan h-s-s ya da h-s-h manyetikli gitarlar alabilirsin. Kısaca şunu da açıklayayım. H= humbucking (sert metal tonlar için kullanılan manyetik) s= Single coil (yumuşak ve net tonlar için) Önce bunları belirlemen ve farkında olman senin için daha iyi olacaktır. Uzun yazdım, elimden geldiğince yardımcı olabilmek adına. Sorun varsa sor lütfen.

Öncelikle yorumunuz ve ilginiz için çok teşekkür ederim detaylıca okudum amfi ve ses kartı konusunda katılıyorum size. Pandemiden buyana klasik çalıyorum bir süredir elektroya hevesleniyorum. HH ya da HSH manyetik almak tercihimdi bu nedenle ikinci el schecter omen extreme(HH) aldım aslında dediginiz gibi görünüş olarak da beni tatmin eden bir gitar oldu bu. Şimdi ise bakımlarını yapıp kullanmaya başlayacağım, büyük olasılıkla tercihimi amfiden yana kullanacağım gibi duruyor belki ilerleyen süreçte ses kartı konusunda da deneyim sahibi olmak için ekstra olarak alabilirim. Metal çalmayı düşünüyorum, line 6 spider iv amfinin tonları da fena durmuyor bu nedenle ilk seçenek olarak onu görüyorum ama sizin de amfi için marka öneriniz varsa çok memnun olurum tabii.

Şu an evde olmadığım için link bırakamıyorum ama GitarKoçu, Deniz Sayman gibi youtube kanallarının discord adreslerinde aklına takılan her türlü müzik sorusuna cevap bulabilirsin bakmanı öneririm. Orada bu konularla ilgilenen çok kişi var. Benim pek amfi bilgim mevcut değil.. Linkleri kanal açıklamalarında vardır diye tahmin ediyorum.

Teşekkürler tekrardan, dediğiniz kanalların discordlarına katılıp oraya da danışayım.

Teşekkürler tekrardan, dediğiniz kanalların discordlarına katılıp oraya da danışayım.
Hocam ben de bir süre klasik ve akustik çalmış biri olarak elektro gitara geçmek istiyorum. Size danışmak istedim. Hangi ekipmanları tercih ettiğinizi ve hangi ekipmanları önereceğinizi merak ediyorum. Bu süreçte bana yardımcı olursanız sevinirim.

Reis görmedim yazını kusura bakma, Steinberg ur22c almıştım ses kartı olarak, gitarım schecter omen extreme sert tonları güzel ses kartı sayesinde bir çok tona erişme imkanım oluyor bir süre ev içinde amfi de denedim fakat ses kartı da yeterince tatmin etti beni. Behringerin kulaklığını almıştım işimi görüyor her türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…