Başlangıç için evde ağırlıksız antrenman programı önerisi

Saim

Megapat
Merhaba, ChatGPT ile birlikte evde herhangi bir spor malzemesi kullanmadan yapabileceğim bir antrenman programı oluşturdum. Vücut tipi olarak zayıf biriyim ve temel amacım kas kütlesi kazanmak.
Sizce bu program başlangıç için uygun mudur? Tavsiyelerinze açığım.
Boy: 180.
Kg: 80.
Yaş. 25.

1767536608002.png

1767536623088.png

1767536641296.png

çok zorlanmıyorsan lying leg raise 3 sete çekebilirsin.Diamond pushup ve Reverse snow angel
da eklemen gerekiyo bence.Bide zamanla archer pushup,eğimli şınav,dips(2tane sandalye ile yapabilirsin) Bide evininin yakınınlarında park fln varsa barfis çekebilirsin çekemiyosan bile dead hang yapabilirisn.

Başka sorun varsa sorabilirsin.

çok zorlanmıyorsan lying leg raise 3 sete çekebilirsin.Diamond pushup ve Reverse snow angel
da eklemen gerekiyo bence.Bide zamanla archer pushup,eğimli şınav,dips(2tane sandalye ile yapabilirsin) Bide evininin yakınınlarında park fln varsa barfis çekebilirsin çekemiyosan bile dead hang yapabilirisn.

Başka sorun varsa sorabilirsin.

Şimdilik sadece liste yapma aşamaşındayım 😀 haftada 3 gün düzeni iyi midir peki Salı günü daha hafif olacak şekilde?
Bir de diamond pushup ve reverse snow angel, bunları salı gününe mi dahil edeyim yoksa tüm haftaya mı?

Diamonda pazaretesi,reverse üde cumaya koyabilirsin.Yani temel için 3 gün iyi yani setlerinde eforlu olmaya gayret göster.

Merhaba, ChatGPT ile birlikte evde herhangi bir spor malzemesi kullanmadan yapabileceğim bir antrenman programı oluşturdum. Vücut tipi olarak zayıf biriyim ve temel amacım kas kütlesi kazanmak.
Sizce bu program başlangıç için uygun mudur? Tavsiyelerinze açığım.
Boy: 180.
Kg: 80.
Yaş. 25.

Eki Görüntüle 2634351

Eki Görüntüle 2634353

Eki Görüntüle 2634355
GPT zaten olması gerekenleri sıralamış bunun yanına arka kol için benim salonda dahil yaptığım dips hareketini kesinlikle öneririm. Bacak için kendi ağırlığınız ile squat yapabilirsiniz, çok tekrar yapın zaten bacaklarınız yorulacak ağrı olacaktır. Fakat evde ne kadar yaparsanız yapın eliniz dambıla değmediği sürece gelişim neredeyse yok denecek kadar az olur.

GPT zaten olması gerekenleri sıralamış bunun yanına arka kol için benim salonda dahil yaptığım dips hareketini kesinlikle öneririm. Bacak için kendi ağırlığınız ile squat yapabilirsiniz, çok tekrar yapın zaten bacaklarınız yorulacak ağrı olacaktır. Fakat evde ne kadar yaparsanız yapın eliniz dambıla değmediği sürece gelişim neredeyse yok denecek kadar az olur.
Dambıla illa gerek yok hocam kendi vucüt ağırlı ilede yapabilir.

Dambıla illa gerek yok hocam kendi vucüt ağırlı ilede yapabilir.
Yapabilir ama arkadaş zayıf olduğunu belirtmiş ve kas kütlesi istiyor evde "yavaş" gelişir. Kas gelişimi mikro yırtıklar ile olur protein yırtıkları onarır kas yavaş yavaş gelişir. Evde dambıl olmadan örneğin biceps yeterince zorlanmaz kaslar belli bir yerden sonra, aynı hareketi kendi ağırlığın ile yapınca alışır daha fazla zorlanmak ister bu yüzden diyorum yoksa ilk 3 4 ay güç kazanmak için gayet uygundur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı