Başlangıç için hangi dili önerirsiniz?

Selam, gelecekte bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Bu işin üzerine gitmek istiyorum, hobi değil. Hangi dilden başlamamı önerirsiniz? Üniversitede hangi diller öğretiliyor? Udemy'den hangi kursları önerirsiniz? Yeterli donanıma (sisteme) sahibim. Program ve web sitesi yapmak önceliğim.

C++'dan başlayın sonra pythona geçersiniz.

Bilgisayar mühendisliği bölümünde C öğretiyorlar ilk olarak. Sonrasında ise Python diye biliyorum. Bu ikisinden başlamanız daha sağlıklı olacaktır. Karmaşıktan basite C, C# ve C++ birbirine benzeyen diller zaten. C ile başlarsanız diğer ikisini öğrenmeniz daha kolaylaşacaktır. Ek olarak başlangıç projeleri için Visual Studio iyi bir tercih. C# ve C++ bu konuda bir tık daha fayda sağlar.
Web sitesi için HTML; CSS, PHP ve sonrasında JavaScript, SQL gibi platformları kullanmanız gerekecek. Bunları öğrenebilirsiniz.

Bilgisayar mühendisliği bölümünde hiçbir dili tam olarak öğretmiyorlar, temel yapılarını öğretiyorlar ki öğretebildikleri kadar, yoksa 4 yıl değil 14 yıl olsa sadece 1 dili bile tam olarak her detayıyla öğretemezler zaman yetmez, sürekli gelişiyor güncelleniyor diller. Yukarıda bir ardakaş profesöre burada tavsiye mi aldığını söyleceksin demiş, iki üniversitede okudum(ikisini de yarım bıraktım o ayrı) daha bir kere dersimize profesör girmedi, genelde araştırma görevlileri veya yardımçı doçentler giriyor ki emin ol buradaki çoğu kişinin bilgisinin yanına yaklaşamaz birçoğu.

Elimden geldiğince fazla dil öğrenip her türden projelere girişmek istiyorum. Üniversiteye başlarken de donanımlı şekilde girsem iyi olur yani.

O zaman html ve css ile başlıyorum. Sonra javascript ve phyton öğrenirim.

Selam, gelecekte bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Bu işin üzerine gitmek istiyorum, hobi değil. Hangi dilden başlamamı önerirsiniz? Üniversitede hangi diller öğretiliyor? Udemy'den hangi kursları önerirsiniz? Yeterli donanıma (sisteme) sahibim. Program ve web sitesi yapmak önceliğim.
İstersen kernel geliştir istersen websitesi yap işin temeli C. Her şeyin temeli C.
Sonuna kadar öğreneceksin diye bir şey yok, pointerlara kadar öğrenip ondan sonra hedeef yönelebilirsin.

C++ veya Java istersen tabii.
Java ile başlayan ve C++ ile devam eden biri olarak kesinlikle doğruluyorum.
Java, C++ gibi diller de olur. C kökenine sadık diller ikisi de, yazımları benzer ve mantığı kafanızda oturtmanıza yardımcı olur.
Size şu anda algoritma ve göz aşinalığı kazandırmaya çalışıyoruz.

Geleneksel Basic öneririm. Bulamazsan Small Basic'te kendi açısından yeni başlayanlar için iyi bir dil. Zor gelirse Scratch ile başlayabilirsin.

Python önermem. Diğer bütün dillerin syntax'ından farklıdır. C öğrendiğinde kolayca başka diller de öğrenebilirsin ama python öyle değil o farklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı