Başlangıç için Ibanez GRX40 vs Ibanez GSA60

barann_exe

Decapat
Daha fazla  
Bir süredir klasik gitar çalıyorum ve elektro gitara geçeceğim. Ibanez grx40 ve Ibanez GSA60'ı gözüme kestirdim. Alırsam HSS almayı düşünüyorum. Hem rock ve metal parçaları çalıp clean tondada güzel ses almak istiyorum ama daha çok rock ve metalde takılırım. İkisi arasında kararsızım bütçem 13.000 TL zorlarsam 15 olabilir sizce hangisi veya başka önerilere de açığım.

Jackson JS11 kullanıyorum Fender menşeli gitar olduğu için kalitesi fiyatına göre gayet iyi canavar gibi de manyetikleri var rock metal çalacaksan h-h olan bu gitarı öneririm.
H-s-s gitarda fikrimce Sap manyetiğinde Single ile solo atarken tatmin edici olmaz.

Mail adresini verebilirsen demo kaydımı atabilirim.

clean de çalmak istiyorum yazmış arkadaş, hh niye alsın.

hss de yani daha clean ağırlıklı çalacaksan alabilirsin ama metal rock çalcam yazmışsın, yinede hss istiyorum diyorsan stratlere ve ibanezlere bakabilirsin. hsh baksan daha iyi olur ama bence. yine ibanezin o fiyat bandında birçok hsh gitarı var, hepsi birbirine benzer zaten sen direkt görünüşünü sevdiğini ya da hangisi daha ekonomik geliyorsa onu al. bu fiyatlara da ibanezden başka doğru düzgün hsh bulamazsın. belki yamaha falan bakabilirsin ama ben şahsen yamaha sevmiyorum.

Hsh piyasada uygun fiyata yok fr modeller var genelde fiyat olarak can sıkıyor
H-h rock metal zaten temiz clean alırsın ama parlak bir ton bekleme
HSS de parlak clean alırsın fakat en basitinden slash petrucci gibi sap manyetiği içeren sololarda üzer.

Teşekkürleri yardımınız için. Jackson JS22 ilgimi çekti sanırım onu alacağım daha metal ve rock ağırlıklı çalacağım için görünüşüde hoşuma gitti. Gitar hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Manyetiğin "H" ya da "S" olmasına takılmayın. Çalacağınız tür ile ilgisi yoktur. Tonu amfiler verir, manyetikler değil. Single manyetik yüksek gain altında gürültülü çalışır hepsi o.

O sebeple, yeni başlıyorsanız bu sizin için önemsiz bir detaydır. Beğendiğiniz gitarı alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…