Başlangıç için kaç kg dambıl alınmalı?

novexx

Decapat
Daha fazla  
Dambıl alacağım ancak en çok 5kg ile 7kg arasında kararsız kaldım. Her pozisyon için kullanacağım boy 1.85 kilo 87 pek güçsüz sayılmam 7kg iyi gelebilir ama başlangıç olacağı için karar veremedim 5 ile arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? Ya da daha farklı bir ağırlıkta mı önerirsiniz?

7.5kg al 5kilogram hafif kalır. 5 ile başlasan zaten 2 haftaya 7.5'a geçeceksin.
Bütçe sıkıntın yoksa tavsiyem 7.5 ve 10kg alman. Ön kol ve yan omuz için 7.5, göğüs için 10kg kullanırsın.

Açıkçası boyum ve kilom senin gibi. Spor salonuna ilk geldiğimde 5 kiloyu elime aldım mı hatırlamıyorum bile. Sadece omuz hareketinde kullanmıştım galiba.

Hocam alacağınız dambılların ağırlığı hareketten harekete değişir. Ön kolda yaptığınız bir ağırlık belki arka kolda sizi zorlayabilir. Göğüste yaptığınız ağırlığı omuz da yapamayabilirsiniz. O yüzden alacağınız ağırlıkları geniş bir perspektifte tutun. Isınmak için 2-3 kiloluk dambılların yanında 5-12 arası dambıllar işinizi görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…