Başlangıç için kamera önerisi

eleutherios75

Hectopat
Merhaba Azerbaycan da yaşıyorum fotoğrafçılığa başlangıç için kamera almak istiyorum. Kullanma amacım video değil esas fotoğraflar çekmek için olacak.
İkinci el Nikon D5200 almak istiyorum. Bir satıcıyla konuşuyorum şu an Nikon D5200 + 18-55mm lens+ 18-105 mm lens veriyor batarya ve adaptorle bir yerde 240 manata. Eksik olarak diger ilanlara çanta vermiyor bir de kameranın kemeri yok. Çanta eksi değil de bana göre kemer öyle ama hall edilir. Sizce alınır mı?
Bir de verdigi 18-55 lensi satip yerine 50mm Prime lens almak istiyorum bence o lensle bir yerde fotograflarin kalitesi artar bayağı gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el Nikon D5200 almak istiyorum.
Mümkünse D5300 tercih edin. D5200'den sonra epey geliştirme yapıldı D5300'de.

İkinci el Nikon D5200 almak istiyorum. Bir satıcıyla konuşuyorum şu an Nikon D5200 + 18-55mm lens+ 18-105 mm lens veriyor batarya ve adaptorle bir yerde 240 manata. Eksik olarak diger ilanlara çanta vermiyor bir de kameranın kemeri yok. Çanta eksi değil de bana göre kemer öyle ama hall edilir. Sizce alınır mı?

Çanta kemer falan 100-150 liralık şeyler, onlara takılmayın. Azerbaycan'da piyasa nasıl bilmiyorum ama Türkiye için 4300 TL ediyor şu an. İyi gibi fiyat.

Alınır mı sorusuna cevap vermek için şunları bilmek lazım:
  • Kozmetik durumu nasıl?
  • Kaç shutterda?
  • Tamir görmüş mü?
Bir de verdigi 18-55 lensi satip yerine 50mm Prime lens almak istiyorum bence o lensle bir yerde fotograflarin kalitesi artar bayağı gibi.
18-55 dursun. Geniş açı çekimlerde ihtiyacınız olacak. Croplu makine alıyorsunuz, 50 mm size yetersiz gelecek bazı koşullarda, daha düşük mm değerlerine inmek isteyeceksiniz.

Ayrıca lensin mm değeri fotoğrafın kalitesine etki etmez. Önemli olan lens modeli ve üretici. 50mm lensi biraz birikim yaptıktan sonra ekstra olarak alın, 18-55'i satmayın.

Mümkünse D5300 tercih edin. D5200'den sonra epey geliştirme yapıldı D5300'de.

Çanta kemer falan 100-150 liralık şeyler, onlara takılmayın. Azerbaycan'da piyasa nasıl bilmiyorum ama Türkiye için 4300 TL ediyor şu an. İyi gibi fiyat.

Alınır mı? Sorusuna cevap vermek için şunları bilmek lazım:
  • Kozmetik durumu nasıl?
  • Kaç shutterda?
  • Tamir görmüş mü?

18-55 dursun. Geniş açı çekimlerde ihtiyacınız olacak. Croplu makine alıyorsunuz, 50 mm size yetersiz gelecek bazı koşullarda, daha düşük mm değerlerine inmek isteyeceksiniz.

Ayrıca lensin mm değeri fotoğrafın kalitesine etki etmez. Önemli olan lens modeli ve üretici. 50mm lensi biraz birikim yaptıktan sonra ekstra olarak alın, 18-55'i satmayın.

Hocam makine 2360 shutter da bence güzel bir değer burada bir sorun yok fotograflarinda kozmetiki iyi gozukuyor kendim de inceleyecegim. Açıklamasında ideal durumda yazmış satıcı kendiniz bakmak isterseniz link bırakayım hocam d5200
5300 bende isterimde fakat hiç satan yok satanlarda 700 manata satıyor

18-55 mm satmak istememde sebep 18-105 lensde veriyor satıcı zaten bu varsa 18-55 gereksiz olmuyor mu hocam? Yoksa 18-55'in geniş açıda daha iyi mi sonuç veriyor?
Nikkor 50mm 1.8g lens istiyorum sonradan almak peformansı beğeniliyor sanırım fiyatına oranla.

Hocam makine 2360 shutter da bence güzel bir değer burada bir sorun yok fotograflarinda kozmetiki iyi gozukuyor kendim de inceleyecegim. Açıklamasında ideal durumda yazmış satıcı kendiniz bakmak isterseniz link bırakayım hocam d5200
5300 bende isterimde fakat hiç satan yok satanlarda 700 manata satıyor
Anladım. Fiyat uygun duruyor, kamera da temiz gibi. Bence bir şans vermeye değer.

18-55 mm satmak istememde sebep 18-105 lensde veriyor satıcı zaten bu varsa 18-55 gereksiz olmuyor mu hocam? Yoksa 18-55'in geniş açıda daha iyi mi sonuç veriyor?
Amaan, kör gözüm. Aklım 55-200'e gitti. Tabii o zaman 18-55'i satıp başka lens alabilirsiniz 😅

Nikkor 50mm 1.8g lens istiyorum sonradan almak peformansı beğeniliyor sanırım fiyatına oranla.
Güzel lens, fena değil fiyatına göre. Bu arada bu gövdenin içinde AF motoru yok hocam ona dikkat edin lens alırken. AF-S ve AF-P lenslere bakmalısınız.

Anladım. Fiyat uygun duruyor, kamera da temiz gibi. Bence bir şans vermeye değer.

Amaan, kör gözüm. Aklım 55-200'e gitti. Tabii o zaman 18-55'i satıp başka lens alabilirsiniz 😅

Güzel lens, fena değil fiyatına göre. Bu arada bu gövdenin içinde af motoru yok hocam ona dikkat edin lens alırken. Af-s ve af-p lenslere bakmalısınız.

Hocam autofocus motoru yok derken her şeyi manual mi fokuslayacağım öyle olursa sağlıksız olmaz mı? Yani mükemmel fokusu tutturamam falan.
50mm lens olarak bundan bahsediyordum dediğiniz gibi af-s hocam evet lens

Hocam autofocus motoru yok derken her şeyi manual mi fokuslayacağım öyle olursa sağlıksız olmaz mı? Yani mükemmel fokusu tutturamam falan.
AF-S ve AF-P lenslerin içinde AF motoru bulunuyor. Bu lensleri kullanırsanız AF yapabilirsiniz. Düz AF lenslerda motor yok.

50mm lens olarak bundan bahsediyordum dediğiniz gibi af-s hocam evet lens
O lenste motor var.

AF.jpg

Mesela bu AF lens, bunda motor yok.

AFS.jpg

Bu ise AF-S bir lens. Bunda motor bulunuyor. Yine AF-P lenslerde de motor var. Herhangi bir lens alacağınızda buna dikkat edin.

Son düzenleme:
Af-s ve af-p lenslerin içinde af motoru bulunuyor. Bu lensleri kullanırsanız af yapabilirsiniz. Düz af lenslerda motor yok.

O lenste motor var.

Eki Görüntüle 2105591

Mesela bu af lens, bunda motor yok.

Eki Görüntüle 2105592

Bu ise af-s bir lens. Bunda motr bulunuyor. Yine af-p lenslerde de motor var. Herhangi bir lens alacağınızda buna dikkat edin.

Anladım hocam çok teşekkür ederim yardımınız için.

Af-s ve af-p lenslerin içinde af motoru bulunuyor. Bu lensleri kullanırsanız af yapabilirsiniz. Düz af lenslerda motor yok.

O lenste motor var.

Eki Görüntüle 2105591

Mesela bu af lens, bunda motor yok.

Eki Görüntüle 2105592

Bu ise af-s bir lens. Bunda motor bulunuyor. Yine af-p lenslerde de motor var. Herhangi bir lens alacağınızda buna dikkat edin.

Merhaba hocam nasılsınız. Makineyi aldım shutterı doğru 2K da temiz makineye benziyor kullandım biraz da bir sorununu bulamadım hiç daha. Bir tek şey aklıma takıldı bu lensleri 18mm ya getirdiğimde biraz yakındaki nesneyi fokusladığımda tam fokuslamıyor böyle görüntü düzeliyor fakat yeşil yanmıyor ekranda. Bunun dışında satıcıyla konuşunca sensore bakabilir miyim dedim çıkardı lensi. Aynayı kaldırır mısınız dedim dedi olmaz öyle bir şey yapmak buraya el değmez falan. Pek anlamadığımdan üstünde durmadım fakat fotoğraflarda bir sorunn yok leke falan. Satıcı kendisi de bu işle uğraşıyor Sony S3 kullandığını söyledi evde boş durduğundan paraya ihtiyacı olduğundan satıyormuş. Bir de hocam ben bu 18 55'i satışa koyuyorum şu an zaten hiç aklıma gelmiyor Full 18 105 deyim.

Son düzenleme:
Bir tek şey aklıma takıldı bu lensleri 18mm ya getirdiğimde biraz yakındaki nesneyi fokusladığımda tam fokuslamıyor böyle görüntü düzeliyor fakat yeşil yanmıyor ekranda.
Normal. Bir adım geriden çekmeyi deneyin. Çok yakından netleme tam yapamayabiliyor. Siz yaptı gibi görseniz de o matematiksel olarak işlem yaptığı için kusursuz netlik sağlamadan yeşil yanmaz.

Aynayı kaldırır mısınız dedim dedi olmaz öyle bir şey yapmak buraya el değmez falan. Pek anlamadığımdan üstünde durmadım fakat fotoğraflarda bir sorun yok.
Sensöre toz kaçabilir aynayı kaldırırsanız. O yüzden pek tavsiye etmem içini kurcalamanızı. Fotoğraflarda sorun yoksa sıkıntı yoktur. Hayırlı olsun.

Normal. Bir adım geriden çekmeyi deneyin. Çok yakından netleme tam yapamayabiliyor. Siz yaptı gibi görseniz de o matematiksel olarak işlem yaptığı için kusursuz netlik sağlamadan yeşil yanmaz.

Sensöre toz kaçabilir aynayı kaldırırsanız. O yüzden pek tavsiye etmem içini kurcalamanızı. Fotoğraflarda sorun yoksa sıkıntı yoktur. Hayırlı olsun.

Teşekkürler hocam dışarıda fotoğraflar çekersem paylaşırım burada. Tekrar teşekkürler tüm yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı