Başlangıç için kamera önerisi

Emin Tecirli

Hectopat
Merhaba,
Fotoğraf çekmeyi seviyorum. Şu an fotoğraf ve videolarımı iPhone 15 Pro Max ile çekiyorum ancak artık biraz daha profesyonel bir seviyeye geçmek istiyorum. Bu nedenle bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 20.000 TL. Bu bütçeyle hangi modelleri önerirsiniz? Ayrıca sizce nasıl bir yol izlemeliyim önce gövde mi, lens mi, ikinci el mi vs.

Bende sizin gibi 15 Pro Max ile fotoğraf çekimleri yapıyordum. Artık daha farklı bir şeyler istediğim için arayışa geçtim ve fotoğraf makinesi aldım. Başlangıçta ben de sizinki gibi 20k bütçe vardı aklımda. Şu anda 72K'ya aldığım Canon R8+24-105mm makine almış buldum kendimi.

Başlangıç için Canon öneririm. Kullanıcı arayüzü ve tuşları falan daha basit ve renkleri de güzel bir kamera olduğu için iyi bir başlangıç kamerasıdır.

Şimdi burada ne çekmek istediğiniz de önemli, eğer uzaktaki nesneleri çekmeyi düşünüyorsanız lense öncelik vermelisiniz. Odak aralığı yani mm yüksek bir lens almalısınız. Portre çekim yapacaksanız 85mm sabit bir lens veya 50 mm sabit bir lens sizin işinizi görür. Hem yakını hem nispeten uzak bir yeri çekecekseniz 18-135 mm tavsiye ederim.

Kamera için ise başlangıçta 2. el temizinden bir 600D yanına 18-135 çektiniz mi birçok işinizi görür. Başlangıç için hem ucuz olur hem de kendinizi tartmış olursunuz. Crop sensörlü bir kamera alırsanız Canon'un 1.6 çarpan crop etkisiyle örneğin bu lens 29-216 mm odak aralığına denk gelen bir yaklaştırma elde edeceksiniz.

Dediğim lens ile beraber 60D de satılıyor 2. el pazarında. Bu 600D kameradan daha iyi bir kameradır. Canon kameralarda sayı düştükçe kalite genelde artış gösterir tabii fiyatlarda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kanalda da 600D ile çekilmiş bir sürü fotoğrafı paylaşıyor, inceleyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı