Başlangıç için kitap önerisi

PhantomStriker

Hectopat
Makaleler
1
Geniş bir kütüphanem var. Bu aralar fantastik okumaya sardım ve elimde Yüzüklerin Efendisi ve dune serisi var. Yüzlerce klasik kitabım var onların haricinde. Fantastik kitap okumak zaman kaybı olur mu emin değilim. Ne önerirsiniz?

Benim için fantastik kitap okumak, bir nevi o evrende yaşamak kayıp değil.
Yerdeniz serisine bakabilirsiniz.

Çok kitap okumam ama hiç okumuyor da değilim. Alışkanlığımı lisenin başında Harry Potter serisi ile kazanmıştım o zamanlar çok ilgimi çekiyordu. Yaşınızı bilmiyorum belki sizin için biraz çocuk kitabı gibi gelebilir, okuyup da beğenen çok yetişkin gördüm.

Fantastik kitap okumak başlangıç olabilir ama kendini geliştirmek istiyorsan edebi değeri yüksek olan eserlere doğru ilerlemen gerekebilir. Yüzüklerin Efendisi yazarı Tolkien edebiyat, coğrafya, dil bilimi hakkında bir bilgindir ama Dune serisi yazarı Herbert benim kanaatimce Vakıf çakması işler ortaya koymuştur.

Moderatörler başlığı biraz değiştirmişler, ben daha ilkokula başlamadan kitap okuyordum. Liseye kadarda deli gibi okudum fakat sonra bayağı sarpa sardı. Harry Potter'ı 2. sınıfta okumaya başladım. Biraz daha içine çekecek kitaplar arıyorum çünkü artık klasik edebiyata doydum.

Okumak okumaktır bence. Fantastikleri zaman kaybı gözüyle bakmayın. Herkesin sevdiği şeyler farklı. Ben de Harry Potter serisi severim mesela. Ya da karikatür tarzı.

Küçükken bu kadar kitap okuma ileride okuyacak kitap bulamazsın diyordular, haklıymışlar. Bir yerden sonra sıkıyor çünkü farklı bir şey arıyorsun artık.

İstediğin fantastiklikte olur mu bilmiyorum ama Gece Yarısı Kütüphanesi'ne bakabilirsin. Kıyamet sonrası edebiyatına girse de ince bir kitap olduğu için Kızıl Veba da olabilir.

İstediğin fantastiklikte olur mu bilmiyorum ama Gece Yarısı Kütüphanesi'ne bakabilirsin. Kıyamet sonrası edebiyatına girse de ince bir kitap olduğu için Kızıl Veba da olabilir.
Leopar ya da Jaugar taşları diye bir kitap serisi vardı o da olabilir belki. Uyumsuz serisi de olabilir. Uyumsuz'un sadece filmlerini izledim ancak kitap da iyidir herhâlde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…