Başlangıç için kontak lens nasıl kullanılmalı?

GainEager

Hectopat
Yer
Fox River
Bugün lens takma denemesi için hastaneye gittik, biraz zor da olsa gözümden yaş gelmesine rağmen oradaki doktor abla lensi takabildi. Şu an gözümde deneme lensi var. Sonra reçete aldım ve bir optikten günlük lens aldık beni 6 ay götürecek şekilde. Bu arada hastanede takılanın deneme lensi olduğunu ve 15 günlük olduğunu söyledi ama nereden anladı anlamadım bir yerde yazmıyor. Günüm gayet güzel geçti, 10 yıl süreden sonra aynada yaklaşmadan gözlüksüz şekilde kendimi gördüm fakat çıkarmaya çalışmak benim için kabustu. Yaklaşık 30 dakikada çıkardım ve çıkartırken hangisini kabın ne tarafına koyduğuma dikkat etmediğim için yarın doğru takabilmem için %50 şansım var. Her neyse günlük kullan at lens alacağımızı sanıyordum ama adam her gün sonu çıkartıp ertesi gün yine takacaksın günlük lensler böyle oluyor falan dedi o aklımda kalmıştı sadece. Ayrıca solüsyon suyunu ne kadar sürede değiştirmeliyiz bilen birisi yazarsa sevinirim.

Ben de yaklaşık 1.5-2 hafta önce lense geçtim. İlk öncelikle rahat ol, çıkar-tak işi şu an korkunç ve zahmetli gözükse de insan kısa sürede alışıyor. Hatta çıkarma işlemi için şöyle bir taktik vereyim, lensi çıkarırken kafanı oynatmadan göz ucuyla aşağı doğru bak ve o şekilde alt taraftan tutarak lensi çıkar. Direkt olarak gözünün ortasından çıkarmaya çalışırsan ister istemez gözünü kırpar ve lensi çıkaramaz, çıkarırken zorlanırsın.
...günlük kullan at lens alacağımızı sanıyordum ama adam her gün sonu çıkartıp ertesi gün yine takacaksın günlük lensler böyle oluyor falan dedi o aklımda kalmıştı sadece.
Günlük lensler bir gün kullanılır ve ardından atılır, kullanıldıktan sonra atılacağı için solüsyona gerek yoktur. Lense yeni başlayanlar için genelde ilk önce hijyen için günlük lens tavsiye edilir fakat hastanelerde hastanın kullanması için ücretsiz 15 günlük lensler verilebilir. Tabii bu lensler gün sonunda atılmaz, solüsyona koyup dinlendirilir.
Ayrıca solüsyon suyunu ne kadar sürede değiştirmeliyiz bilen birisi yazarsa sevinirim.
Lensi solüsyona koymadan önce her zaman değiştirmelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı