Canon en iyisidir sony'e hiç bulaşma diyenlerde çok oluyor kararsızım hala ama bilginiz için çok teşekkürler. Ben rap klipleri falan çekiyordum kamera kiralayıp teknik bilgim yine de az. Montaj konusunda bilgim var ama artık kamera almamın zamanı geldiğini düşünüyorum. Canon G7x nasıl peki A6000'e göre? yine de A6000'mi diyorsunuz?Şimdi öncelikle kameradan beklentilerinle başlayalım. Anladığım kadarıyla pek bir teknik bilgin yok, heveslisin ve ileride bu sanatı mesleğin haline getirmek istiyorsun. Hangi kamerayı alacağına karar vermeden önce; enstantane, diyafram, ISO, beyaz dengesi gibi terimlerin neler olduğunu öğrenmekle başla işe. Alacağın kameranın özellikleri sadece birer "sayı" olarak gözükmesin sana, "Bunun fps değeri yüksekmiş, bu daha hızlı netliyormuş." diyerek sayılara aldanma; kameranın her özelliğinin ne işe yaradığını ve senin neye ihtiyacın olduğunu öğren. Çünkü en azından temel bir fikir bile edinmeden senin elinde 700D de olsa, A6000 de olsa hatta Arri Alexa bile olsa bir şey değişmez. Unutma, filmi sen çekersin, kamera sadece sana yardımcı olur.
Alacağın kameraya gelecek olursak; 700D gibi giriş seviyesinde aynalı DSLR makinelerin miladı yavaş yavaş doluyor ve mirrorless yani aynasız makineler hem daha küçük ve hafif gövdeleriyle hem de yapabildikleriyle yeni başlayanlar için adeta birer biçilmiş kaftan oluyor. Önceden belirtildiği gibi Sony A6000 bütçen dahilinde alınabilecek en iyi kameralardan biri. Üzerinde gelen 16-50mm lens ilk başlarda yeterli olur. Zaten zamanla öğrenmeye başlayınca kendinin neye ihtiyacın olduğunu anlayacaksın ve forumlarda sorma ihtiyacı bile hissetmeyeceksin. Ayrıca kamerada mikrofon girişi yok. Hot Shoe üzerinden mikrofon bağlayabilirsin yada mikrofonu harici kullanarak kurguda sesleri senkron yapabilirsin, ben genelde bu yöntemi kullanıyorum.
Tripod konusunda, mümkün olduğunca ağır tripodlar almaya çalış. Bütçen dahilindeki en iyi seçeneklerden biri Manfrotto Compact Action. Daha yukarı fiyatlara çıkabilirim dersen Compact Advanced modeline de bakabilirsin. İleride daha ağır lensler aldığında veya gövde değiştirdiğinde tripodunu değiştirmek zorunda kalmazsın en azından.
İlk başlarda teknik terimler çok kafanı karıştıracak. Eve gidip çektiklerine baktığında hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Kurgunun başında saatlerini harcayacaksın. Eğer gerçekten tutkun ve isteğin varsa sakın pes etme. Yıllardır bu işle uğraşıyorum; ne ekipmanlar elimden geçti, onlarca saatimi bir hiç uğruna harcadığım oldu, ama birisi çıkıp da yaptığın işe "Güzel." dediğinde o zorlukların boşa olmadığını anlıyorsun. Aklında başka sorular varsa sorabilirsin, bol şans!
Canon en iyisidir sony'e hiç bulaşma diyenlerde çok oluyor kararsızım hala ama bilginiz için çok teşekkürler. Ben rap klipleri falan çekiyordum kamera kiralayıp teknik bilgim yine de az. Montaj konusunda bilgim var ama artık kamera almamın zamanı geldiğini düşünüyorum. Canon G7x nasıl peki A6000'e göre? yine de A6000'mi diyorsunuz?
6000'in ilk baştaki kendi lensi yetecek mi bana? ve siz 700D'nin ve 6000'nin arasındaki farka ne yorum yapıyorsunuz?A6000 tek geçerim zaten amatörsün önce ışığı ekipmanları kullanmayı öğrenmelisin. Başlangıç için kitlens+güzel ışıklandırmayla harikalar yarata bilirsin.
A6000 alın. 700d zamanı geçti gidiyor.6000'in ilk baştaki kendi lensi yetecek mi bana? ve siz 700D'nin ve 6000'nin arasındaki farka ne yorum yapıyorsunuz?
Evet öyle yapacağım. Lens olarak ileri dönem için ne önerirsiniz peki?A6000 alın. 700d zamanı geçti gidiyor.
Lens ileriki dönemde halledilir.Evet öyle yapacağım. Lens olarak ileri dönem için ne önerirsiniz peki?
Tabiiki de işte fiyat olarak bakarım diye tavsiyesini istedim.Lens ileriki dönemde halledilir.
Ya A6000 türkçemi acaba?Şimdi öncelikle kameradan beklentilerinle başlayalım. Anladığım kadarıyla pek bir teknik bilgin yok, heveslisin ve ileride bu sanatı mesleğin haline getirmek istiyorsun. Hangi kamerayı alacağına karar vermeden önce; enstantane, diyafram, ISO, beyaz dengesi gibi terimlerin neler olduğunu öğrenmekle başla işe. Alacağın kameranın özellikleri sadece birer "sayı" olarak gözükmesin sana, "Bunun fps değeri yüksekmiş, bu daha hızlı netliyormuş." diyerek sayılara aldanma; kameranın her özelliğinin ne işe yaradığını ve senin neye ihtiyacın olduğunu öğren. Çünkü en azından temel bir fikir bile edinmeden senin elinde 700D de olsa, A6000 de olsa hatta Arri Alexa bile olsa bir şey değişmez. Unutma, filmi sen çekersin, kamera sadece sana yardımcı olur.
Alacağın kameraya gelecek olursak; 700D gibi giriş seviyesinde aynalı DSLR makinelerin miladı yavaş yavaş doluyor ve mirrorless yani aynasız makineler hem daha küçük ve hafif gövdeleriyle hem de yapabildikleriyle yeni başlayanlar için adeta birer biçilmiş kaftan oluyor. Önceden belirtildiği gibi Sony A6000 bütçen dahilinde alınabilecek en iyi kameralardan biri. Üzerinde gelen 16-50mm lens ilk başlarda yeterli olur. Zaten zamanla öğrenmeye başlayınca kendinin neye ihtiyacın olduğunu anlayacaksın ve forumlarda sorma ihtiyacı bile hissetmeyeceksin. Ayrıca kamerada mikrofon girişi yok. Hot Shoe üzerinden mikrofon bağlayabilirsin yada mikrofonu harici kullanarak kurguda sesleri senkron yapabilirsin, ben genelde bu yöntemi kullanıyorum.
Tripod konusunda, mümkün olduğunca ağır tripodlar almaya çalış. Bütçen dahilindeki en iyi seçeneklerden biri Manfrotto Compact Action. Daha yukarı fiyatlara çıkabilirim dersen Compact Advanced modeline de bakabilirsin. İleride daha ağır lensler aldığında veya gövde değiştirdiğinde tripodunu değiştirmek zorunda kalmazsın en azından.
İlk başlarda teknik terimler çok kafanı karıştıracak. Eve gidip çektiklerine baktığında hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Kurgunun başında saatlerini harcayacaksın. Eğer gerçekten tutkun ve isteğin varsa sakın pes etme. Yıllardır bu işle uğraşıyorum; ne ekipmanlar elimden geçti, onlarca saatimi bir hiç uğruna harcadığım oldu, ama birisi çıkıp da yaptığın işe "Güzel." dediğinde o zorlukların boşa olmadığını anlıyorsun. Aklında başka sorular varsa sorabilirsin, bol şans!
Doların ne yol izleyeceğini bilmeden şimdi ne söylesem yanlış olurTabiiki de işte fiyat olarak bakarım diye tavsiyesini istedim.
Ya A6000 türkçemi acaba?