Başlangıç kısmındaki bilinmeyen uygulamalar nedir?

ftlX0

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 580 8 gb + ryzen 5 5500 16 gb 3200 mhz gskill ram (2x8)
Başlangıç kısmında bu uygulamalar var. Dosya konumu açta diyemiyorum, şu an bir tarama daha yapıyorum ama ne olduklarına dair en ufak bir fikrim yok. Ne olduklarını nasıl çözebilirim ve kaldırabilirim?

Adsız.png

Başlangıç kısmında bu uygulamalar var. Dosya konumu açta diyemiyorum, şu an bir tarama daha yapıyorum ama ne olduklarına dair en ufak bir fikrim yok. Ne olduklarını nasıl çözebilirim ve kaldırabilirim?

Eki Görüntüle 2427312

Benzerleri veya aynılarıydı bende de vardı. Once Human indirince geliyor yazıyordu yabancı forumlarda. Revo Uninstaller ile temizleyebildim.

Öncelikle windows boştayken cpu'ya yük biniyor mu? Antivirus programı kullanıyorsanız en son ne zaman tarama yaptınız?

Bu dosyalar genellikle şu yollarla ilişkilidir
(C:\Users\<Kullanıcı>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup`)
Burda yabancı bir dosya vs görüyor musunuz?
Kayıt defteri daha nettir lütfen burdan bakın burda dosya konumları da yazar
Kayıt defteri girdileri için çalıştırı açın rgedit yazın
(HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run).

Kaynak konumu belirsiz veya geçici bir klasördeyse (ör: Temp, AppData\Local\Temp) virüs olabilir.
Yüksek CPU/bellek tüketimi veya beklenmedik ağ aktivitesi varsa;
Antivirüs tarafından tanımlanamıyorsa veya şüpheli olarak işaretlenmişse de virüs olabilir.

Sistem Yapılandırma (msconfig veya Windows Tuşu + R > msconfig) üzerinden başlangıç öğelerini kontrol edin.

Tüm bilinmeyen dosyalar virüs değildir, ancak proaktif önlemler almak kritiktir.

Öncelikle Windows boştayken CPU'ya yük biniyor mu? Antivirus programı kullanıyorsanız en son ne zaman tarama yaptınız?

Bu dosyalar genellikle şu yollarla ilişkilidir
(C:\Users\<Kullanıcı>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup`)
Burada yabancı bir dosya vs görüyor musunuz?
Kayıt defteri daha nettir lütfen buradan bakın burada dosya konumları da yazar
Kayıt defteri girdileri için çalıştırı açın rgedit yazın
(HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run).

Kaynak konumu belirsiz veya geçici bir klasördeyse (ör: Temp, AppData\Local\Temp) virüs olabilir.
Yüksek CPU/bellek tüketimi veya beklenmedik ağ aktivitesi varsa;
Antivirüs tarafından tanımlanamıyorsa veya şüpheli olarak işaretlenmişse de virüs olabilir.

Sistem Yapılandırma (msconfig veya Windows Tuşu + R > msconfig) üzerinden başlangıç öğelerini kontrol edin.

Tüm bilinmeyen dosyalar virüs değildir, ancak proaktif önlemler almak kritiktir.

Şu anda boştayken kullanım %12 civarlarında geziyor normal yani. 2 kerede tarama yaptım çevrimdışı ile birlikte bir şey bulmadı.

Son düzenleme:
Dediğiniz yerden böyle gözüküyorlar.

2.png

Google üzerinden af counter yazdım ve Once Human oyunu ile alakalı çıktı yani durum tamamen budur
"Biri kullanıcı kimliğiniz, diğeri ise programın kaç kez çalıştırıldığıdır."

Yardımınız için çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı